Filterautorisatie op weergaven vastleggen

Je bepaalt via de filterautorisatie op weergaven dat gebruikers alleen specifieke weergaven mogen raadplegen.

Voer deze stappen uit bij elke weergave die je wilt autoriseren.

Deze methode lijkt sterk op de definitieautorisatie op basis van gegevensfilters. Het verschil is, dat je bij de autorisatie van weergaven per weergave moet aangeven of je de autorisatie daadwerkelijk wilt toepassen.

Let op:

Bij het vastleggen van de filterautorisatie in de Autorisatie tool moet je de filters vastleggen in de rubriek Algemeen - Definitie uitvoeren (o.a. rapport, analyse, document).

Definitiegroep aan weergave koppelen:

1. Ga naar: de functie waarin de weergave zich bevindt.
  2. Open de weergave:.
  3. Vraag de werkbalk Weergaven op met Ctrl+Shift+K, als deze niet getoond wordt.
  4. Open de eigenschappen van de weergave.

App_Filterautorisatie op weergaven vastleggen - weergave eigenschappen

5. Selecteer de definitiegroep.

App_Filterautorisatie op weergaven vastleggen - definitie

6. Vink Autorisatie toepassen aan (zo niet, dan wordt er geen filterautorisatie toegepast en is de weergave voor alle gebruikers toegankelijk).
  7. Klik op: OK
  8. Klik op: OK.

Direct naar

1. Weergaven autoriseren
  2. Weergavebeheer autoriseren
  3. Exporteren van weergaven autoriseren
  4. Filterautorisatie op weergaven

Process

Autorisatie