Vaste activa kopen of verkopen (UpdateConnector FiFixedAssetsSale / FiFixedAssetsBuy)

UpdateConnectoren voor het kopen (investeren) of verkopen van vasta activa. Je kunt alleen records toevoegen. Deze UpdateConnectoren zijn toegevoegd voor de koppeling met Centix.

Naam UpdateConnector: FiFixedAssetsSale / FiFixedAssetsBuy

Let op:

AFAS biedt naast het Help Center twee platforms voor het testen van connectoren en het raadplegen van specificaties, namelijk AFAS Connect en API Docs.

Toelichting op de velden:

• DeAm Vermindering aanschaf - de waarde, geldt zowel voor financieel als commercieel.
  • ReAm Vermindering restwaarde - financieel.
  • CeAm Vermindering restwaarde - commercieel.

Beschrijving

Mogelijke acties met de connector: FiAssetsBuy

INSERT

Records toevoegen

Xml-voorbeeldbestand downloaden

UPDATE

Records wijzigen

Xml-voorbeeldbestand downloaden

Mogelijke acties met de connector: FiAssetsSale

INSERT

Records toevoegen

Xml-voorbeeldbestand volledige verkoop downloaden

Xml-voorbeeldbestand deelverkoop downloaden

UPDATE

Records wijzigen

Xml-voorbeeldbestand deelverkoop downloaden

Je kunt meerdere verkopen per actief vastleggen en updaten. Dit heeft ook gevolgen voor de UpdateConnector FiFixedAssetsSale. De volgende velden zijn toegevoegd, waarbij 'Type verkoop' (ViSa) verplicht is geworden. Controleer en wijzig je eigen xml/tabel.

Nieuwe velden:

• SeNo (Volgnummer): Volgnummer deelverkoop.
  • ViSa: (Type verkoop): 'V' Volledige verkoop/afvoer)of 'D' Deelverkoop/afvoer
  • ViRa (Reden afvoer): '01' Verkoop '02' Defect 03 'Kwijt' 04 'Diefstal'
  • NpSe (Aantal stuks verkoop)
  • DeAm (Vermindering aanschaf)
  • ReAm (Vermindering restwaarde)
  • CeAm: (Vermindering restwaarde)