thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Conversie en autorisatie (Profit 12)

Dit onderwerp heeft betrekking op de conversie en autorisatie voor Profit 12.

Meer weten over alle nieuwe functionaliteit? Bekijk onze Nieuw in Profit pagina's.

Inhoud

Autorisatie

Na de overstap naar Profit 12 kun je de volgende nieuwe onderdelen autoriseren.

AFAS Pocket

 • Autoriseer de optie Dossier in de Autorisatie tool om gebruikers toegang te geven tot Mijn dossier in Pocket. Autoriseer het tabblad Mijn dossier in Algemeen / AFAS Pocket / Instellingen.
 • Autoriseer de optie Uren boeken in de Autorisatie tool om gebruikers toegang te geven tot Uren boeken (nacalculatie) in Pocket. Autoriseer het tabblad Boekingslay-outs in Algemeen / AFAS Pocket / Instellingen.

  Let op:

  Werk je in een Flex-omgeving? Dan is er onderscheid tussen interne HRM-declaraties en declaraties van uitzendkrachten ('werkbriefjes). Voor Flex is er ook een aparte optie in Pocket voor het raadplegen van plaatsingen.

Autorisatie op basis van functie

 • Autoriseer het tabblad Gebruikersgroep in de eigenschappen van de werkgever, tabblad Functie. Gebruikers met toegang tot de Autorisatie tool krijgen automatisch volledige toegang tot het tabblad Gebruikersgroep.
 • Autoriseer HRM / Beheer / Import HRM / Functie/Gebruikersgroep.

  Gebruikers met toegang tot de Autorisatie tool krijgen tijdens de conversie naar Profit 12 automatisch rechten op deze importfunctie.

 • Autoriseer het tabblad Autorisatierol in de eigenschappen van de medewerker. Gebruikers met toegang tot de Autorisatie tool krijgen automatisch volledige toegang tot dit tabblad.

Werk je met de meegeleverde vaste autorisatiegroepen, dan zijn deze onderdelen in Profit 12 automatisch correct geautoriseerd.

Favorietenlijsten bij inkoopaanvragen

Plaats artikelen die je vaak aanvraagt in favorietenlijsten, waardoor je sneller inkoopaanvragen kunt doen en geen dingen vergeet. Je autoriseert het beheer van favorietenlijsten en de bijbehorende InSite-pagina's.

Dossier op budgetscenario

Autoriseer het tabblad Dossier in de eigenschappen van het budgetscenario.

Conversie

Tijdens de overstap naar Profit 12 worden de volgende conversies uitgevoerd.

SBI-codes

De indeling van de SBI-codes van de Kamer van Koophandel is aangepast. De codes van 0111 tot en met 0322 vallen allemaal onder de SBI-hoofdselectie code 'A' (Landbouw, bosbouw en visserij). Dit wordt automatisch aangepast bij de overgang naar Profit 12. De overige codes hoeven niet aangepast te worden.

Gebruikersgroepen

In Profit 12 kun je autorisatiegroepen vullen op basis van HRM-functie. Bestaande groepen die handmatig worden gevuld (door de gebruikers aan te vinken) of op basis van een selectie, worden niet gewijzigd.

Het vinkveld Automatisch vullen in de eigenschappen van een gebruikersgroep is vervangen door het keuzeveld Vullen op basis van. Dit veld wordt tijdens de conversie als volgt gevuld:

 • Dit veld krijgt de waarde Handmatig als in Profit 11 Automatisch vullen niet was aangevinkt en er gebruikers in de groep zaten.
 • Dit veld krijgt de waarde Selectie als in Profit 11 Automatisch vullen was aangevinkt.
 • Dit veld krijgt de waarde Functie als in Profit 11 Automatisch vullen niet was aangevinkt en er geen gebruikers in de groep zaten.

Projectstatus

Per project kun je nu een projectstatus opgeven. In de conversie gebeurt het volgende:

 • De status Afgemeld komt in plaats van het veld Afgemeld. Dit veld verdwijnt uit de eigenschappen van het project, maar Profit blijft dit veld vullen zodat je rapporten en dashboards intact blijven.
 • Projecten die al zijn afgemeld, worden op de status Afgemeld gezet. Bij andere projecten blijft de status leeg.
 • In de projecteigenschappen heet het tabblad Datum/levering vanaf nu Status.

  Let op:

  Had je eigen filters op het veld Afgemeld? Stel dan nu filters in op basis van het nieuwe Status-veld en wijzig daarvoor eventueel je eigen weergaven.

Voortgangsgegevens cliënt IB en Vpb

De terugkoppeling van de Belastingdienst op uitstelaanvragen ontvang je digitaal, in de vorm van het Service Bericht Uitstel. Bij het verwerken van het SBU worden de voortgangsgegevens van de cliënt IB en Vpb bijgewerkt. Er zijn een aantal optimalisaties gedaan in de verwerking van het Service Bericht Uitstel. Tijdens de overstap naar Profit 12 wordt een aantal conversies uitgevoerd in de voortgangsgegevens van de cliënt IB en Vpb.

Klik hier voor meer informatie over de conversie van de voortgangsgegevens IB/Vpb.

Direct naar

 1. Applicatiebeheer
 2. Platformondersteuning en productondersteuning
 3. Conversiewerkzaamheden bij een nieuwe Profit-versie
 4. Autorisatie
 5. Licentie
 6. Communicatieservice inrichten
 7. Aangifte doen vanuit extern pakket
 8. Signalen inrichten
 9. Veldinstellingen beheerder
 10. Boekingslay-out
 11. Geplande taken
 12. AFAS Remote
 13. Vrije inrichting
 14. Gegevens importeren in Profit
 15. Blokkeringen
 16. Selectie
 17. Profit Agenda inrichten
 18. Meekijken AFAS Support

Process

Omgeving

Work area

Algemeen