Fouten importbestand corrigeren via Edit mode

Je kunt fouten corrigeren door het importbestand aan te passen. Hiervoor is een speciale functie beschikbaar.

Je kunt de Edit mode via twee manieren bereiken: via de actie Foutenrapport openen aan het begin van de importwizard of aan het eind van de importwizard bij de import waarin de fouten geconstateerd werden.

Fouten importbestand corrigeren via Edit mode:

1. Voer de importprocedure uit, tot de laatste stap.
  2. Controleer het veld Eerste regel bevat veldnamen. Als je een foutbestand importeert, kan het voorkomen dat dit geen kopregel heeft.
  3. Klik in de laatste stap op Controle.

4. Open het foutenbestand.

Profit toont een weergave met alle fouten die geconstateerd zijn bij de technische controle.

Gebruik de acties om fouten op te sporen en te verhelpen:

• Gegevens in ASCII-bestand wegschrijven.

Je slaat de gegevens op in een Ascii-bestand. Je kunt dit openen met een tekst-editor, zoals Windows Kladblok.

• Export gegevens naar Microsoft Excel

Profit opent Microsoft Excel en plaatst de gegevens in een werkblad.

• Rapportbestand openen

Je opent een rapportbestand (met de extensie .rep).

• Rapportbestand opslaan als ...

Je slaat de gegevens op een in rapportbestand (met de extensie .rep).

• Edit mode

Je wijzigt de gegevens uit het importbestand. Als je een regel in de weergave selecteert, kun je deze direct aanpassen.

Direct naar

1. Fouten gegevensimport oplossen
  2. Fouten raadplegen
  3. Fouten corrigeren via Edit mode
  4. Foutenrapport import openen

Process

Import