Afwijkend contact en e-mail/afdruk instellen per type rapport

Je kunt voor de verkooprelatie per type rapport afwijken van de algemene instellingen. Je kunt hier bijvoorbeeld aangeven dat je een bepaald rapport altijd afdrukt, ook kun je een afwijkend contact vastleggen.

Je kunt hier in de boekingslay-out zelf via het veld Afwijkende contactpersoon nog van afwijken. Bijvoorbeeld terwijl je een factuur voor deze verkooprelatie toevoegt.

Afwijkend contact en verstrekkingswijze instellen voor een type rapport:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie
    • Financieel / Debiteur / Debiteur
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie
  3. Ga naar het tabblad: Digitaal.
  4. Klik op de actie: Onderhouden.

Je ziet bovenin de boekingslay-out wat de algemene instelling bij deze relatie is qua verstrekkingswijze en contact.

5. Klik op: Nieuw.
  6. Selecteer Nieuw.
  7. Selecteer het Type rapport, bijvoorbeeld verkooporder of verkoopfactuur, waarvoor je een afwijkend contactpersoon en/of afwijkende verstrekkingswijze wilt instellen.
  8. Selecteer een waarde bij Verstrekkingswijze.
  9. Selecteer het Contact.
  10. Klik op: Voltooien.

Zie ook:

Direct naar

1. E-mailen en afdrukken verkooprelatie inrichten
  2. Rapporten wijzigen/toevoegen
  3. Autorisatie van e-mailen rapporten
  4. E-mailserver en afzender instellen
  5. Berichtsjabloon wijzigen
  6. E-factuur inrichten
  7. Standaard rapporten instellen in verkooprelatieprofiel
  8. Algemene voorkeur en algemeen contact voor e-mailen of afdrukken bij verkooprelatie instellen
  9. Afwijkende verstrekkingswijze en/of contact per type rapport vastleggen
  10. CC-ontvanger per type rapport vastleggen
  11. Rapport e-mailen en/of afdrukken (Gebruik)

Process

Verstrekken Verstrekking Rapport