E-mailen rapporten inrichten

Je kunt via Profit onderdelen van het ordertraject en facturen e-mailen als pdf. De klant ontvangt een e-mailbericht met een standaardtekst en het digitale rapport (bijvoorbeeld de factuur) als bijlage, in pdf-formaat. Je kunt de standaardtekst voor de e-mailberichten aanpassen in Profit. Het e-mailen van creditfacturen richt je apart in.

Let op: 

Voor het e-mailen en afdrukken van loonstroken en jaaropgaven is een aparte beschrijving beschikbaar.

Inhoud

Beschrijving

Je kunt rapporten e-mailen via de acties E-mailen en Output en na het voltooien van een boekingsvenster.

Hiervoor richt je de e-mailserver en de algemene afzender in in de omgeving. Per administratie kun je eventueel een afwijkende afzender instellen.

Een rapport dat je verstrekt als bijlage via e-mail wordt vergezeld van tekst in het e-mailbericht zelf, de Berichtsjabloon. Voor ieder type rapport bevat Profit een voorbeeld berichtsjabloon met specifieke velden (tags). Bijvoorbeeld de velden Factuurnummer en Datum in de berichtsjabloon voor de facturen. Deze voorbeeld berichtsjabloon pas je aan naar de gewenste standaardtekst. Ook kun je een nieuw berichtsjabloon toevoegen. Het is mogelijk per berichtsjabloon een specifieke afzender in te stellen.

Als je nieuwe berichtsjablonen toevoegt, moet je deze vervolgens koppelen aan het proces. Dit koppelen doe je op verschillende plekken in Profit, afhankelijk van het type rapport en het proces. Voor het verkoopproces koppel je bijvoorbeeld in het verkooprelatieprofiel.

Creditfacturen kun je ook e-mailen. Standaard kun je maar één creditfactuur per keer e-mailen via de actie E-mailen. Om het mogelijk te maken dat meerdere creditfacturen worden gemaild via de Output-wizard, moet je dit eerst toestaan.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Gebruik: