Dashboards Profit BI

Profit BI is de overtreffende trap in management- en stuurinformatie in de vorm van interactieve dashboards. Data uit Profit wordt gecombineerd en gevisualiseerd, zodat je inzicht krijgt in kengetallen (KPI's), trends en knelpunten. De dashboards zijn interactief, omdat je filters kunt toepassen die direct in het hele dashboard worden doorgevoerd. Ook kun je inzoomen op bepaalde gegevens.

Voorwaarden:

• Om Profit BI te gebruiken moet je beschikken over een Profit Plus licentie of een Profit ERP licentie. Je raadpleegt de dashboards in InSite (niet in Profit).
  • Je moet een ondersteunde browser gebruiken. Voor Profit BI mag het gebruik van cookies in de browser niet uitgeschakeld zijn.
  • Als je begint met de inrichting moet je enkele taken inplannen.

Veelgestelde vragen:

Beschrijving

Features en belangrijke kenmerken van Profit BI:

• Tientallen klant-en-klare dashboards (pakweg 200 werkbladen, talloze grafieken e.d.), ontwikkeld in overleg met klanten en partners.
  • De dashboards en onderliggende werkbladen zijn niet real-time. Data uit Profit wordt gekopieerd naar een aparte Profit BI server, omgevormd tot een dashboard en getoond op InSite. Hierdoor worden de applicatie- en dataservers van AFAS dus niet extra belast. De dashboards worden met een bepaalde regelmaat ververst. Alles draait en wordt beheerd op AFAS Online.
  • Je autoriseert dashboards door gebruikers rechten te geven op de betreffende InSite-pagina's. De gebruikers hebben dan volledige toegang tot alle informatie/gegevens in het dashboard, filterautorisatie is standaard niet van toepassing. Hierop zijn enkele uitzonderingen, bij bepaalde HRM-dashboards is filterautorisatie wel van toepassing.
  • Je kunt deze dashboards niet wijzigen en je kunt geen nieuwe dashboards toevoegen.
  • Je raadpleegt dashboards via InSite. Een dashboard toont informatie van de omgeving die aan de InSite-site gekoppeld is, het is niet mogelijk om gegevens uit meerdere omgevingen in één dashboard te combineren. Het is ook niet mogelijk om externe informatie (bijvoorbeeld uit een andere database of uit Microsoft Excel) in een dashboard te tonen.
  • Dashboards worden getoond in het Nederlands.
  • Profit BI is niet beschikbaar in Profit Accountancy Lite en Profit Small Business.