Bankkoppeling Rabobank wijzigen (ontkoppelen) of afmelden (BIS-koppeling)

Je beheert de instellingen van de bankkoppeling met Profit per bankrekeningnummer vanuit de Rabobank Internetbankieren (RIB) applicatie. Vanuit Rabo Internetbankieren kun je de instellingen van de koppeling per bankrekeningnummer raadplegen, wijzigen of afmelden. Je meldt je af als je besluit om de automatische uitwisseling van bankafschriften naar Profit te stoppen.

Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden:

Je volgt dezelfde stappen als bij het activeren van de bankkoppeling bij de Rabobank.

1. Log in op Rabo Internetbankieren Professional door jezelf te identificeren met behulp van de Rabo Scanner.
  2. Klik op: Instellingen bij Online boekhoudpakket.

Je kunt hier de instellingen en machtigingen van de koppeling per bankrekeningnummer raadplegen of wijzigen.

3. Klik op: Rekeningen onderhouden.

Je wordt dan vanuit Rabo Internetbankieren doorgestuurd naar het inlogscherm van het AFAS Online Portal.

4. Je logt in op basis van twee-factorauthenticatie. Gebruik hiervoor hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt bij het inloggen op de AFAS Online Portal en bevestig het inloggen via SMS of met AFAS Pocket.
  5. Zodra je bent ingelogd kom je op het scherm Instellingen bankintegratie Rabo Internetbankieren. Je ziet hier een overzicht van je bankrekeningen en de instellingen zoals die door AFAS van de Rabobank zijn ontvangen.

6. Vink per bankrekeningnummer de door jou gewenste uitwisselingsmogelijkheden aan of uit (Transacties, Betalingen, Incasso).

Vink alle uitwisselingsmogelijkheden uit als je besluit om de automatische uitwisseling van bankafschriften, betalings- en incasso-opdrachten te stoppen.

7. Volg daarna dezelfde stappen als bij het activeren van de bankkoppeling bij de Rabobank, behalve de stap met de activatiecode vastleggen in de omgeving. Deze hoef je bij het afmelden niet te doen.

Klik hier voor meer informatie met de stappen.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren (BIS-koppeling)
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden (BIS-koppeling)
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  12. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  13. Bankkoppeling Isabel aanmelden en activeren
  14. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)
  15. Bankkoppeling in bankrekening controleren

Process

Bankkoppeling

Work area

Financieel