Bankkoppeling Isabel Connect aanmelden en activeren

Isabel Connect is een platform waarbij veel Belgische banken zijn aangesloten. Na het voltooien van de inrichting worden de bankafschriften (in het CAMT53-formaat) automatisch ingelezen in je Profit-omgevingen.

Stap 1: Bankkoppeling aanmelden en activatiecode kopiƫren:

1. Log in op de site van Isabel.
  2. Klik op Beheer Isabel Connect.

3. Er verschijnt een informatiescherm, klik op Verder.
  4. Klik op de toepassing AFAS Software en klik op Verder.

5. Vink de module Isabel Connect aan en klik op Verder.
  6. Je moet opnieuw inloggen om je keuze te bevestigen.

Je wordt nu doorgestuurd naar de AFAS Online Portal.

7. Je logt in op basis van twee-factorauthenticatie. Gebruik hiervoor hetzelfde e-mailadres en wachtwoord dat je gebruikt bij het inloggen op de AFAS Online Portal en bevestig het inloggen via AFAS Pocket of via SMS.
  8. Klik op Koppelen.

Je wordt nu doorgestuurd naar Isabel Connect.

9. Klik op Allow.

Je wordt nu doorgestuurd naar de AFAS Online Portal.

10. Kopieer de activatiecode en plak deze tijdelijk in een tekst-bestandje.

Let op:

Deze code is eenmalig beschikbaar, als je deze kwijtraakt moet je opnieuw beginnen.

11. Klik op Voltooien.

Stap 2: Inrichting in Profit

Je legt de koppeling met Isabel vast in de centrale communicatie-omgeving. Daarna kun je per grootboekrekening aangeven in welke omgeving je de transacties wil inlezen.

1. Open de centrale communicatie-omgeving.
  2. Ga naar: Algemeen / Communicatieservice / Communicatieprofiel.
  3. Open het profiel Communicatie met Isabel Connect.
  4. Vink Geblokkeerd uit.
  5. Klik op de actie Activeren Isabel Connect.

6. Plak de activeringscode en klik op Voltooien.
  7. Op het tabblad Instellingen zie je dat de koppeling tot stand is gebracht.
  8. Ga naar het tabblad Bankrekeningen.
  9. De rekeningafschriften worden standaard ingelezen in de huidige omgeving. Als je de afschriften van een bepaalde rekening wilt inlezen in een andere omgeving, dubbelklik je op de bankrekening en selecteer je de gewenste omgeving.

Direct naar

1. Bankkoppeling
  2. Bankrekeningnummer toevoegen
  3. Communicatieservice autoriseren
  4. Communicatieomgeving instellen
  5. Dagboek bank inrichten
  6. Taak voor automatische uitwisseling inplannen
  7. Bankkoppeling Rabobank aanmelden en activeren
  8. Bankkoppeling Rabobank wijzigen of afmelden
  9. Bankkoppeling ABN AMRO aanmelden en activeren
  10. Bankkoppeling ABN AMRO afmelden
  11. Bankkoppeling ING aanmelden en activeren
  12. Bankkoppeling ING wijzigen of afmelden
  13. Bankkoppeling Isabel aanmelden en activeren
  14. Bestaande bankkoppeling naar een andere omgeving/administratie verhuizen (exporteren en importeren)

Process

Bankkoppeling

Work area

Financieel