Verbijzonderingscode toevoegen of hernummeren

Je kunt verbijzonderingscodes op verschillende plekken toevoegen. Na het toevoegen van de verbijzonderingscodes kun je de kostenplaats koppelen aan de grootboekrekeningen.

Code verbijzondering toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Verbijzondering / Code verbijzondering.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de verbijzonderingsas.
  4. Vul de velden in.

Vul eventueel in het veld Selectiewaarde een waarde in voor deze verbijzonderingscode. In een aantal verbijzonderingsoverzichten kun je selecteren op de Selectiewaarde.

5. Vink Aantallen bijhouden aan als je wilt dat naast bedragen ook aantallen worden bijgehouden bij de verbijzonderingscode. Tijdens het boeken geef je dan zowel het bedrag als het aantal in.
  6. Klik op: Voltooien.

Je kunt verbijzonderingscodes hernummeren met de actie Wijzigen code verbijzondering. Deze wijziging wordt automatisch verwerkt in alle financiƫle mutaties, ook in geblokkeerde perioden.

Verbijzonderingscode bij as toevoegen:

1. Ga naar: Financieel / Verbijzondering / Verbijzonderingsas.
  2. Open de eigenschappen van een verbijzonderingsas.
  3. Ga naar het tabblad: Codes verbijzondering.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Vul de velden in.
  6. Vul eventueel in het veld Selectiewaarde een waarde in voor deze verbijzonderingscode. In een aantal verbijzonderingsoverzichten kun je selecteren op de Selectiewaarde.
  7. Vink Aantallen bijhouden aan als je wilt dat naast bedragen ook aantallen worden bijgehouden bij de verbijzonderingscode. Tijdens het boeken geef je dan zowel het bedrag als het aantal in.
  8. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Verbijzondering inrichten
  2. Functionaliteit Verbijzonderen activeren
  3. Instellingen bepalen
  4. Verbijzonderingsassen inrichten
  5. Verbijzonderingscodes toevoegen
  6. Verbijzondering autoriseren met gegevensfilters
  7. Verbijzonderingscodes koppelen aan grootboekrekeningen
  8. Verbijzonderingstoewijzingen blokkeren/deblokkeren
  9. Verbijzonderingstoewijzingen collectief verwijderen
  10. Voorkeur verbijzonderingen instellen
  11. Verbijzonderingsstructuur inrichten
  12. Verbijzonderingsafhankelijkheden
  13. Verbijzondering doorverdelen inrichten