E-mailen van aanmaningen inrichten

Leg de instellingen van de e-mailserver vast en koppel het rapport en de berichtsjabloon voor de aanmaningen die je per e-mail verzendt.

Inhoud

E-mail instellingen inrichten

Profit kan e-mailberichten genereren en versturen. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van het (op je eigen computer geïnstalleerde) e-mailprogramma. Je legt in Profit diverse instellingen vast, waaronder de te gebruiken e-mailserver.

E-mail instellingen inrichten:

Uitleg: Profit E-mail server en afzender e-mail adres instellen.

Rapportlay-out en berichtsjabloon voor e-mailen aanmaningen inrichten

Je koppelt naast een rapportlay-out ook een berichtsjabloon voor de aanmaningen aan de aanmaningsset in de instellingen. Deze berichtsjabloon is het e-mailbericht, eventueel gepersonaliseerd met tags, die je verstuurt samen met de aanmaning als pdf in de bijlage. In een berichtsjabloon kun je ook een specifieke afzender instellen.

Rapport en berichtsjabloon voor e-mailen aanmaningen bij een aanmaningsset inrichten:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen.
  2. Ga naar het tabblad: Aanmanen.
  3. Open de eigenschappen van de aanmaningsset. Je kunt verschillende aanmaningssets gebruiken.
  4. Ga naar het tabblad: Regel.
  5. Open de eigenschappen van de 1e aanmaningssetregel.
  6. Selecteer bij Rapport de rapportlay-out waarmee je de aanmaningsbrieven wilt genereren. Voor aanmaningen met rente zijn aparte lay-outs beschikbaar. Voor het e-mailen van digitale aanmaningen zijn ook aparte lay-outs beschikbaar.

7. Selecteer de berichtsjabloon voor de aanmaningen die je via e-mail verstuurt in pdf-formaat. Voor aanmaningen met een Mollie-betaallink is een standaard berichtsjabloon beschikbaar.

De tekst van de berichtsjabloon staat in het e-mailbericht en de aanmaning als pdf-bestand in de bijlage. Voeg eerst de berichtsjabloon toe als je dit nog niet gedaan hebt.

8. Klik op: Opslaan en sluiten
  9. Herhaal deze stappen voor de tweede en derde aanmaningsregel.

Indien gewenst kun je voor elke aanmaningsregel (1, 2 of 3) een ander berichtsjabloon koppelen.

10. Klik op: Opslaan en sluiten.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Aanmaningen inrichten
  2. Aanmaningsset toevoegen
  3. Aanmaningsrente instellen
  4. E-mailen van aanmaningen inrichten
  5. Verstrekkingswijze vastleggen per debiteur