Icp-aangifte instellen

Voor de icp-aangifte leg je de aangifteperiode en de NAW-gegevens vast.

De icp-aangifteperiode is, afhankelijk van de situatie, per maand, per kwartaal of per jaar. Per maand mag altijd, voor de overige aangifteperioden gelden voorwaarden. Behalve als je een btw-aangifteperiode van een jaar hebt: dan is de icp-aangifte ook per jaar. Raadpleeg voor de verschillende aangiftetermijnen de website van de Belastingdienst.

Let op:

Als je geen icp-aangifte doet, omdat je geen handel drijft met ondernemingen in andere EU-landen, vul dan toch een aangiftetijdvak (aan te raden 'jaar') in. Het is namelijk in Profit niet mogelijk om het aanmaken van icp-aangiften volledig uit te schakelen door alle velden leeg te laten. Je moet dan de eens per jaar aangemaakte icp-nulaangifte definitief maken, maar niet verzenden.

Icp-aangifte instellen:

1. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  2. Ga naar het tabblad: Icp.

3. Vul bij Aangiftetijdvak icp in hoe vaak je icp-aangifte doet, per maand, per kwartaal of per jaar.

Wil je het aangiftetijdvak icp wijzigen? Vink dan eerst het veld Icp-aangifte aan.

4. Vul de naam, het adres, de postcode, de woonplaats en het telefoonnummer van de onderneming (de belastingplichtige) in.
  5. Ga naar het tabblad: Btw om de btw-aangifte instellingen te bepalen als je deze nog niet hebt ingevuld .

Direct naar

1. Aangiften btw en icp instellen
  2. Btw-aangifte in administratie-instellingen instellen
  3. Btw-nummer controles EU landen
  4. Icp-aangifte instellingen bepalen