Afwijkende grootboekrekeningomschrijving per administratie in rapportage controleren

Controleer of de omschrijving van grootboekrekeningen gebruikt wordt in eigen rapporten, analyses of weergaven. Zo ja, bepaal dan of je de standaardomschrijving of de afwijkende omschrijving wilt gebruiken.

Omschrijving grootboekrekening in rapporten, weergaven en analyses controleren en/of wijzigen:

1. Ga naar:
    • Financieel / Uitvoer / Beheer / Rapport
    • Financieel / Uitvoer / Beheer / Analyse
  2. Open het rapport:, weergave of analyse waar het veld grootboekrekening voorkomt.

Je vindt hier een overzicht van de standaard meegeleverde schermen, rapporten, weergaven en analyses waar het veld omschrijvingen van grootboekrekeningen voorkomt.

3. Klik op: Aanpassen.

De Wizard gegevensverzameling opent.

4. Controleer of het veld omschrijving van grootboekrekening voorkomt.

Bedenk hierbij welk veld het betreffende rapport, weergave of analyse moet tonen: de standaardomschrijving of de afwijkende omschrijving van de grootboekrekening.

Fin_Gegevensverzameling omschrijving grootboekrekening (10)

5. Selecteer het veld Omschrijving binnen Grootboekrekening / Algemeen als je de standaard omschrijving wilt tonen.
  6. Klik op:Fin_Gegevensverzameling omschrijving grootboekrekening (30)

Fin_Gegevensverzameling omschrijving grootboekrekening (20)

7. Selecteer het functieveld Omschrijving rekening als je de afwijkende omschrijving van de grootboekrekening wilt tonen.
  8. Klik op:Fin_Gegevensverzameling omschrijving grootboekrekening (30)
  9. Klik op: Volgende.

In dit scherm kun je een filter instellen.

10. Controleer of het juiste filter is ingesteld als deze op omschrijving grootboekrekening is ingesteld.
  11. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Afwijkende omschrijving grootboekrekening per administratie
  2. Afwijkende omschrijvingen grootboekrekening activeren
  3. Afwijkende omschrijving grootboekrekening autoriseren
  4. Afwijkende omschrijving grootboekrekening per administratie toevoegen
  5. Omschrijving grootboekrekening per administratie raadplegen en wijzigen
  6. Eigen rapportage met omschrijving grootboekrekening per administratie controleren
  7. Overzicht van standaard meegeleverde gegevensverzamelingen en output met omschrijving grootboekrekening

Process

Grootboek

Work area

Financieel