Btw-aangifte fiscale eenheid ontbinden

Je kunt een Fiscale eenheid voor de btw-aangifte ontbinden.

Let op:

Als je de laatste ‘subadministratie’ van een geldige FE verwijdert dan leidt dit ook tot ontbinding van de FE.

Je kunt ook de hoofdadministratie (tijdelijk) via de administratie-instellingen een subadministratie maken. Dan worden alle administraties die voorheen één FE vormden Subadministraties. Er is pas weer sprake van een FE als een van de administraties – of een nieuwe administratie – als hoofdadministratie in de administratie instellingen is ingesteld.

Hoofdadministratie fiscale eenheid btw-aangifte ontbinden:

1. Open via de statusbalk een andere administratie:

Klik rechts onderin de statusbalk op de naam van de geopende administratie:

2. Selecteer de administratie.
  3. Klik op: OK.
  4. Ga naar: Financieel / Beheer / Instellingen administratie.
  5. Ga naar het tabblad: Btw.
  6. Selecteer Geen onderdeel van Fiscale Eenheid bij Onderdeel fiscale eenheid.

Hierdoor worden bij de hoofd- en bijbehorende subadministraties de Omzetbelastingnummer FE-velden leeggemaakt en de Onderdeel fiscale eenheid-velden op code Geen onderdeel van Fiscale Eenheid gezet.

7. Klik op: OK.
  8. Klik op: Ja.  om de administratie opnieuw te openen.

Direct naar

1. Btw-aangifte fiscale eenheid inrichten
  2. Btw-aangiften van administraties controleren
  3. Functionaliteit activeren
  4. Btw-aangifte fiscale eenheid autoriseren
  5. Administratie-instellingen btw-aangifte FE
  6. Btw/icp-aangifte FE signalen gebruiken
  7. Btw-aangifte fiscale eenheid ontbinden

Process

Btw/icp

Work area

Financieel