Btw-aangiften van administraties controleren

Als je btw/icp- aangifte Fiscale Eenheid gaat inrichten, waarbij je bestaande administraties opneemt in een Fiscale Eenheid, dan moet je eerst alle administraties van de fiscale eenheid verwerken tot en met hetzelfde jaar en dezelfde periode, voordat je met de inrichting begint.

Btw-aangiften van administraties controleren:

1. Open via de statusbalk een andere administratie:

Klik rechts onderin de statusbalk op de naam van de geopende administratie:

Fin_Administraties fiscale eenheid btw-aangifte inrichten (10)

2. Selecteer de administratie.
  3. Klik op: OK.
  4. Ga naar: Financieel / Btw/icp / Btw/icp-aangifte.
  5. Controleer tot welke periode de btw-aangifte definitief is gemaakt.
  6. Verwerk zonodig de benodigde perioden en maak deze definitief.

7. Open via de statusbalk een andere administratie:

Klik rechts onderin de statusbalk op de naam van de geopende administratie:

Fin_Administraties fiscale eenheid btw-aangifte inrichten (20)

8. Selecteer de administratie.
  9. Klik op: OK.
  10. Ga naar: Financieel / Btw/icp / Btw/icp-aangifte.

Controleer tot welke periode de btw-aangifte definitief is gemaakt.  Deze moet tot en met hetzelfde jaar en dezelfde periode definitief zijn gemaakt. Verwerk zonodig de benodigde perioden en maak deze definitief.

Controleer dit voor alle subadministraties.

Voeg een nieuwe btw/icp-aangifte toe waar deze ontbreekt:

1. Klik op: Nieuw.

2. Klik op: Volgende.
  3. Klik op: Voltooien.
  4. Klik op de actie: Definitief maken.
  5. Klik op: Ja.

Direct naar

1. Btw-aangifte fiscale eenheid inrichten
  2. Btw-aangiften van administraties controleren
  3. Functionaliteit activeren
  4. Btw-aangifte fiscale eenheid autoriseren
  5. Administratie-instellingen btw-aangifte FE
  6. Btw/icp-aangifte FE signalen gebruiken
  7. Btw-aangifte fiscale eenheid ontbinden

Process

Btw/icp

Work area

Financieel