Items inrichten voor buitenlandse btw

Per item stel je in in welke de tariefgroep ze vallen volgens de wetgeving in het land van de administratie. Je kunt per Item ook voor andere landen waarmee je te maken hebt, de btw-tariefgroepen vastleggen.

Kinderschoenen bijvoorbeeld vallen in Nederland in de tariefgroep Hoog. In België vallen kinderschoenen bijvoorbeeld ook in de hoge tariefgroep, maar met een ander percentage, in Luxemburg vallen ze in de groep Extra verlaagd

Deze buitenlandse btw-tariefgroepen per item vul je in op het tabblad Btw-tariefgroepen in de eigenschappen van het item. Dit tabblad moet je eerst autoriseren. Met de btw-tariefgroepen geef je zo per item aan in welke tariefgroep deze per land valt. De tariefgroepen moet je per land al toegevoegd hebben voor je ze kunt selecteren.

Buitenlandse Btw-tariefgroep per item/artikel instellen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Item / Artikel
    • Abonnementen / Abonnement / Artikel
    • Projecten / Item / Artikel
    • Ordermanagement / Item / Artikel cockpit
  2. Open de eigenschappen van het item.
  3. Ga naar het tabblad: Btw-tariefgroepen.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer bij Land wetgeving het land waarvoor je de btw-tariefgroep wilt vastleggen.
  6. Selecteer de btw-tariefgroep.
  7. Selecteer eventueel de btw-tariefgroep bij afwijking.
  8. Klik op: Voltooien.

Buitenlandse Btw-tariefgroep per samenstelling instellen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  2. Selecteer de samenstelling en klik op de actie: Item informatie samenstelling.
  3. Volg verder de procedure hierboven.

Direct naar

1. Btw-instellingen per item
  2. Btw-tariefgroep instellen per item
  3. Btw-tariefgroep bij afwijking
  4. Dienstenberekening in Item en btw-code instellen
  5. Btw-instellingen per item voor buitenlandse btw