Gesprekkencyclus inrichten voor InSite

De gesprekkencyclus vindt plaats in InSite. Om de gesprekkencyclus naar je eigen wensen te krijgen, richt je deze in.

Inhoud

Beschrijving

De gesprekkencyclus kan op meerdere manieren gebruikt worden. We gaan uit van een aantal situaties, maar de gesprekkencyclus kan op nog veel meer manieren ingericht worden, afhankelijk van de werkwijze van de organisatie.

Voorbeelden

Situatie 1:

De leidinggevende initieert het gesprek en vult zelf vooraf of tijdens het gesprek de afspraken, doelen of competenties. De medewerker krijgt vervolgens na het gesprek de taak om te zien wat er besproken is. Let op: in deze situatie kan de medewerker de workflow niet aanpassen, omdat deze is gestart vanuit de MSS functionaliteit.

Situatie 2:

De medewerker initieert het gesprek. Hij vult vooraf zelf de afspraken, doelen of competenties in. Hij stuurt de workflow door naar zijn leidinggevende die dit kan aanvullen.

Situatie 3:

De medewerker start de workflow door het gesprek te openen. Hij heeft geen rechten om de pagina aan te passen en doet hiermee een soort aanvraag voor een gesprek. De leidinggevende is degene die de afspraken, doelen en competenties vult.

Type pagina activeren

Pagina activeren:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Typen pagina.
  4. Vink Geactiveerd aan bij het type pagina Gesprekkencycli.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten.
Template

Als je gebruik maakt van een omgeving met een oudere template kan het zijn dat je bij de inrichting aanloopt tegen type pagina's die beginnen met 'Gesprekkencyclus -'. Dit zijn pagina's waarmee in deze oudere templates een voortganger van de huidige gesprekkencyclus is gebouwd.

Hrm_Gesprekkencyclus inrichten

Voor de huidige gesprekkencyclus, gebruik je alleen pagina's van het type pagina Gesprekkencyclus.

Functionaliteit inrichten

Er zijn twee standaard functionaliteiten welke zijn ingericht met de juiste pagina's voor ESS en MSS:

• ESS/Gesprekkencyclus
  • MSS/Gesprekkencyclus

Deze functionaliteiten zijn gekoppeld aan de rollen Medewerker InSite en Manager insite.

Wanneer je gebruik maakt van eigen rollen koppel je bovenstaande functionaliteiten aan de eigen rol.

Functionaliteit koppelen aan rol:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol.
  2. Open de eigenschappen van de autorisatierol.
  3. Ga naar het tabblad: Functionaliteit.
  4. Klik op: Nieuw.
  5. Selecteer de functionaliteit.
  6. Klik op: Voltooien.

Je kunt geen tabblad autorisatie toepassen op standaard meegeleverde functionaliteit. Als je dit wel wilt kopieer je de bestaande functionaliteit en koppelt deze aan een autorisatierol.

Nieuwe functionaliteit baseren op bestaande:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer Gebaseerd op bestaande functionaliteit.
  4. Selecteer de functionaliteit ESS/Gesprekkencyclus of MSS/Gesprekkencyclus.
  5. Klik op: Volgende.
  6. Vul de omschrijving in.
  7. Klik op: Voltooien.

Het eigenschappenscherm van de functionaliteit opent automatisch.

8. Ga naar het tabblad: Pagina's.

Hier voeg je pagina's toe of verwijder je de pagina's waar gebruikers met deze rol wel of geen rechten op moeten krijgen.

9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Competentiemanagement inrichten
  2. Instellingen bepalen en Profit-competenties overnemen
  3. Instellingen aanpassen
  4. Competenties inrichten
  5. Competenties indelen in competentieclusters
  6. Competenties per werksoort toevoegen
  7. Rollen beheren