Competenties per werksoort toevoegen

Het werken met werksoorten wordt toegelicht in Profit Projecten. In Profit Competentiemanagement kun je per werksoort de gewenste competenties opgeven. Als je de werksoort koppelt aan een rol, worden hiermee de competenties van de werksoort ook aan de rol gekoppeld. Vervolgens bepaal je in de eigenschappen van de rol het niveau van de competentie en eventueel de bijbehorende score (alleen bij competentiemethode B).

Let op:

Je gebruikt werksoorten in combinatie met de volgende templates:

• Evaluatie rol werksoort/competentieniveau (methode B)
  • Evaluatie rol werksoort/competentie

Als je een andere template hebt gekoppeld in de instellingen, maak je geen gebruik van werksoorten. Dan kun je deze stap overslaan.

Als je nog geen werksoorten gebruikt, kun je deze inventariseren door gedurende bijvoorbeeld een maand 'tijd te schrijven'. Je vraagt de medewerkers om bij te houden welke activiteiten ze uitvoeren en hoeveel tijd ze hieraan besteden.

Competenties per werksoort toevoegen:

1. Ga naar: Projecten / Item / Werksoort.
  2. Open de gewenste werksoort.
  3. Ga naar het tabblad: Competentie.
  4. Klik op: Nieuw.  om een competentie toe te voegen.

Direct naar

1. Competentiemanagement inrichten
  2. Instellingen bepalen en Profit-competenties overnemen
  3. Instellingen aanpassen
  4. Competenties inrichten
  5. Competenties indelen in competentieclusters
  6. Competenties per werksoort toevoegen
  7. Rollen beheren