Organigram raadplegen

Het organigram in Profit geeft het verband tussen de onderdelen van een organisatie weer. Omdat de organisatie in de loop van de tijd kan veranderen en groeien, kun je verschillende organigramstructuren (versies) beheren, elk met eigen geldigheidsduur.

Als je een nieuwe organigramstructuur toevoegt, dan voeg je daarna ook nieuwe functieregels met dezelfde ingangsdatum toe bij de medewerker.

Organigram raadplegen:

1. Ga naar: HRM / Organisatie / Organigram.
  2. Open het organigram.

Profit toont het organigram in een boomstructuur.

Het cijfer bij de organisatorische eenheid geeft de laag aan. In het voorbeeld staat ICT op laag 3 en de holding op laag 0.

3. Klik op: om de typen organisatorische eenheden te raadplegen.

HrmOrgChrtView

Je ziet nu rechts welke lagen er zijn.

4. Klik op: om de rechts de nog niet gekoppelde, beschikbare organisatorische eenheden te zien, als je die hebt toegevoegd.
  5. Je klapt de hele structuur uit met en je klapt de structuur in met .
  6. Je raadpleegt medewerkers in de boomstructuur met de knop .

Let op:

De medewerkers staan altijd op laag 9 in het organigram. Alle managers staan op de hogere lagen (0, 1, 2 en 3). Dit onderscheid is van belang voor de filterautorisatie.

7. Je kunt de Peildatum gebruiken om de medewerkers in dienst op een bepaalde datum te zien:
    1. Klik nogmaals op om de medewerkers te verbergen.

De Peildatum is nu wel weer beschikbaar.

2. Vul de datum in.
    3. Klik nogmaals op de met rood omcirkelde knop uit de bovenstaande afbeelding.
  8. Klik met de rechtermuisknop op een organisatorisch eenheid.
  9. Klik op: Eigenschappen.
  10. Ga naar het tabblad: Medewerkers.

Je ziet alle medewerkers van de geopende organisatorische eenheid en onderliggende organisatorische eenheden.

1. Klik op: OK.

Organisatorische eenheid blokkeren:

Het kan ook voorkomen dat een organisatorische eenheid niet meer gebruikt wordt. Het verwijderen van zo'n eenheid is niet mogelijk omdat daarmee ook alle historie verloren gaat. Om hem niet meer in zoekweergaves te krijgen, kan je hem blokkeren.

Let op:

De weergave moet het veld 'geblokkeerd' bevatten om de organisatorische eenheid niet meer te tonen. Als dit veld niet standaard in de weergave zit, maak je hier zelf een nieuwe weergave voor aan.

Organisatorische eenheid blokkeren:

1. Open nogmaals het organigram.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een organisatorisch eenheid.
  3. Klik op: Eigenschappen.
  4. Vink het veld Geblokkeerd aan.
  5. Klik op: OK.

Process

Organigram

Work area

HRM