Forecast in InSite

Je voegt een forecast toe bij een verkooprelatie. Profit zet de betreffende verkooprelaties automatisch om in prospects. Een verkooprelatie is ook een prospect als er op de verkooprelatie een voorcalculatieregel is geboekt.

Je kunt één verantwoordelijke toewijzen. Via Profit kun je eventueel extra verantwoordelijken toewijzen.

Je kunt via de pagina Mijn forecasts de forecasts raadplegen waarvoor je zelf verantwoordelijk bent. Er is ook een overzicht met alle forecasts.

Inhoud

Nieuwe forecast aanmaken

Je kunt een nieuwe forecast aanmaken in InSite, zie voor de velden het onderwerp Forecast aanmaken.

Nieuwe verkooprelatie met contactpersoon en forecast aanmaken

Je kunt in InSite bij een nieuwe verkooprelatie direct een nieuwe contactpersoon en/of een forecast toevoegen.

Zie verder: Nieuwe verkooprelatie met forecast aanmaken

Status wijzigen

Je kunt de status van de forecast wijzigen. Lees hier meer over de inrichting.

Status en scoringskans invullen:

De forecaststatus is gekoppeld aan de forecastkans. Je hebt nu de volgende mogelijkheden:

• Als je een status selecteert, wordt de bijbehorende forecastkans (het percentage) automatisch ingevuld. Je kunt het percentage niet wijzigen en het verwachte bedrag wordt automatisch berekend.
  • Als je geen status selecteert, kun je het percentage zelf invullen.
  • Als een status geen scoringskans heeft, kun je het percentage zelf invullen.

Je ziet de status als een gekleurde knop. Klik op de knop om een andere status te kiezen.

Ins_Forecast in InSite (30 status wijzigen)

Contactmoment toevoegen

Via de eigenschappen van de forecast kun je direct een contactmoment toevoegen, bijvoorbeeld een gespreksverslag of terugbelverzoek. Dit contactmoment komt in een workflow terecht. Lees hier meer over de inrichting.

Offerte op Forecast in InSite

Je kunt een verkoopofferte opstellen op basis van een forecast/voorcalculatie en deze beoordelen en verstrekken via een workflow.

Je moet deze functionaliteit eerst inrichten.

Deze functionaliteit is bedoeld voor het snel uitbrengen van een offerte. Deze mogelijkheid bestaat vanuit forecasts en vanuit voorcalculaties. De verkoopofferte die je hiermee aanmaakt is niet geïntegreerd met de verkoopoffertes van Ordermanagement. De voorcalculatie hoeft niet via een forecast te zijn toegevoegd.

Verkoopofferte bij voorcalculatie of forecast maken:

1. Ga naar InSite.
  2. Ga naar:
    • Crm / Forecast, open de forecast.
    • Projecten / open de eigenschappen van het project / open de eigenschappen van de voorcalculatie.
  3. Klik op de actie: Opstellen offerte.

Als je al voorcalculaties op de forecast hebt, kun je een voorcalculatie selecteren of een nieuwe aanmaken. Als je nog geen voorcalculatie hebt, kom je direct in het scherm om een nieuwe voorcalculatie aan te maken.

De bovenste velden zijn van belang voor de workflow.

4. Selecteer bij Contactpersoon de contactpersoon waar de offerte naartoe moet.
  5. Selecteer bij Document het document voor het aanmaken van de offerte en vul de bestandsnaam in. Als je geen document kunt selecteren, dan wordt er een rapport gebruikt (dit is bepaald in de boekingslay-out).

6. Controleer de voorcalculatieregels, deze vormen de basis van de offerte.
  7. Klik op: Voltooien.
  8. De offerte gaat naar de klant. Dit kan via OutSite, zodat de klant de offerte digitaal kan ondertekenen. Een andere mogelijk is het mailen van de klant. Dit hangt af van de instellingen in de workflow.

Direct naar

1. Sales Automation
  2. Inrichting
  3. Forecasts in InSite
  4. Forecast toevoegen
  5. Forecasts raadplegen
  6. Forecaststatus en scoringspercentage wijzigen
  7. Forecast afsluiten
  8. Forecasthistorie