Docentcockpit in InSite

Via de docentcockpit beschikken docenten in InSite over informatie met betrekking tot de cursusevenementen. Naast het raadplegen van informatie kun je als docent deelnemers present melden en verplaatsen.

Beschrijving

De docentcockpit is alleen beschikbaar in InSite en niet in OutSite.

Ins_Docentencockpit (10)

Alleen de hoofddocent van een evenement heeft de mogelijkheid om deelnemers present te melden, te verplaatsen en cursusevenementen te beheren.

Je beschikt over twee functies voor

• Docenten - om de cursussen die ze geven te raadplegen en cursisten te beheren
  • Cursusbeheerders - voor inhoudelijke wijzigingen van de cursussen die ze beheren, inclusief beheer van de cursisten
Voorbereiding
Deelnemers present melden

Een hoofddocent van een sessie kan deelnemers present melden.

Deelnemers present melden:

1. Open InSite.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Open de sessie waarvoor je hoofddocent bent.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

4. Klik op de actie: Present melden.

In het overzicht wordt het veld Aanwezig aangevinkt.

De acties boven de weergave zijn alleen beschikbaar als in de eigenschappen van de weergave het veld Weergaveacties tonen is aangevinkt.

Deelnemers verplaatsen

Je kunt deelnemers aan een evenement verplaatsen.

Een hoofddocent van een sessie beschikt over de actie om deelnemers present te melden. Ook gebruikers die rechten hebben voor de functionaliteit mogen je deelnemers present melden en deelnemers verplaatsen.

Deelnemers verplaatsen:

1. Open InSite.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Docentcockpit.
  4. Open de sessie waarvoor je hoofddocent bent.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

5. Klik op de actie: Verplaatsen deelnemers.
  6. Selecteer de sessie waarheen je de deelnemer wilt verplaatsen.

De deelnemer is nu niet meer zichtbaar bij de geopende sessie.

De acties boven de weergave zijn alleen beschikbaar als in de eigenschappen van de weergave het veld Weergaveacties tonen is aangevinkt.

Overzicht cursussessies

Je hebt in één oogopslag inzicht in de sessies op een bepaalde dag.

De verschillende overzichten in de docentencockpit, tonen evenementen op basis van het ingebouwde filter <=[Vandaag]+ 6 Maanden.
Je krijgt dus geen evenementen te zien in het verleden en kan hier bijvoorbeeld ook geen deelnemers op present melden.

Let op:

Als je toch alle evenementen wilt zien waarvoor jij als docent bent ingepland, dan kan dat in Profit. Ga hiervoor naar CRM / Cursusmanagement / Evenement. In de weergave kun je onder het veld Docent je eigen naam invullen als filter.

Cursusevenementen raadplegen:

1. Open InSite.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Docentcockpit.
  4. Klik op: Cursusevenementen raadplegen.

InSite kan bij jou anders zijn ingedeeld en de actie kan ook een andere naam hebben.

Op deze pagina worden de volgende overzichten getoond:

• Sessies per cursusevenement
    • Deelnemers per cursusevenement
    • Deelnemers sessie per cursusevenement