thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

HRM in InSite

Profit wordt standaard geleverd met de Intranet-oplossing InSite. Hiermee heb je via een browser toegang tot een groot aantal Profit HRM en Profit Payroll functionaliteiten.

Video

Beschrijving

InSite is een moderne, gebruiksvriendelijke, zelf in te richten intranet-oplosssing. Hiermee kunnen medewerkers en managers de voor hen essentiƫle informatie makkelijk vinden. Daarnaast kunnen de medewerkers zelf acties starten en mutaties toevoegen die direct in Profit HRM worden verwerkt. Dit verhoogt de medewerkertevredenheid en bespaart de afdeling P&O tijd, geld, papierwerk en fouten. De medewerker kan InSite 24 uur per dag, 7 dagen per week, benaderen. Met een computer, smartphone of iPad en internettoegang kan hij zijn taken afhandelen en informatie bekijken.

Employee Self Service (ESS)

Via Employee Self Service (ESS) kun je als medewerker via InSite je eigen gegevens raadplegen en eventueel aanpassen. Deze aanpassingen doorlopen eventueel een workflow, zodat de aanpassingen gecontroleerd en geaccordeerd worden voordat deze definitief doorgevoerd worden. Stel dat je verhuist, dan is een voorbeeld van ESS dat je zelf je nieuwe adres vastlegt via InSite. Een ander voorbeeld van ESS is het aanvragen van je vakantie door het insturen van een verlofaanvraag via InSite.

De basisgedachte van ESS is dat voor iedereen informatie toegankelijk en eenvoudig opvraagbaar is via InSite. Je kunt hierbij denken aan het centraal beschikbaar stellen van bedrijfsdocumenten waarbij de medewerkers verplicht de nieuwe versie moeten accorderen (personeelshandboek, autoleasecontract, concurrentiebeding). Ook projectverslagen en notulen van vergaderingen zijn op deze manier eenvoudig te publiceren en altijd oproepbaar met behulp van de zoekfunctie. Ook kun je gemakkelijk een verlofkaart presenteren, wetenswaardigheden bekend maken, een bedrijfsuitje aankondigen en een medewerker van de maand feliciteren. Kortom, geen papieren rompslomp en geen overbelasting van de mailbox.

Management Self Service (MSS)

Via Management Self Service (MSS) kunnen managers (op basis van autorisatie) activiteiten en handelingen verwerken. De manager kan bijvoorbeeld een verlofaanvraag eenvoudig accorderen. Maar ook andere aanvragen van medewerkers zoals een studie-aanvraag, een declaratie, etc. kan de manager verwerken. Het gevolg hiervan is dat administratieve lastendruk van de HR-manager minder wordt en de HR-manager daardoor meer tijd heeft voor belangrijke zaken.

Managers verwerken natuurlijk niet alleen aanvragen van medewerkers, ook inzicht is belangrijk! In MSS heeft het management:

  • Inzicht in bijvoorbeeld ziekte-overzichten, bezettingsoverzichten en andere (door je zelf) samengestelde rapportages.
  • Signalen zoals; aflopen contract, verzuim- en verlof, verjaardagen, jubilea en functioneringsgesprekken.

Sollicitant Self Service (SSS)

Je kunt werving en selectie via InSite en OutSite gebruiken. Zet hierbij Sollicitant Self Service (SSS) in. Daarmee bespaar je werk en tijd want de sollicitant vult alvast zijn eigen gegevens in in Profit.

Voordelen:

  • Besteed je tijd aan de sollicitanten in plaats van aan de administratie rond het wervingsproces.
  • PotentiĆ«le medewerker meteen betrokken door sollicitatieportal.
  • Professionele automatische feedback naar iedere sollicitant voorkomt frustraties en houdt je imago hoog.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook

Process

Medewerker

Work area

HRM