Sollicitant Self Service

Je kunt werving en selectie via InSite en OutSite gebruiken. Zet hierbij Sollicitant Self Service in. Daarmee bespaar je werk en tijd, want de sollicitant vult alvast zijn eigen gegevens in.

Voordelen:

  • Besteed je tijd aan de sollicitanten in plaats van aan de administratie rond het wervingsproces.
  • PotentiĆ«le medewerker meteen betrokken door sollicitatieportal.
  • Professionele automatische feedback naar iedere sollicitant voorkomt frustraties en houdt je imago hoog.

Beschrijving

In InSite kun je vacatures aanmaken. De vacatures en sollicitanten die je vastlegt in Profit, kun je raadplegen en aanpassen in InSite. Verder kun je de verschillende sollicitaties vergelijken en zo beoordelen met welke sollicitant je verder wilt en met welke niet.

Sollicitant Self Service

Je kunt ook gebruik maken van Sollicitant Self Service. Daarmee kun je het werving en selectie-proces gestructureerd en met zo min mogelijk administratieve werkzaamheden voor de afdeling personeelszaken laten verlopen.

Het doel van Sollicitatie Self Service (SSS) is dat je als HR-medewerker zoveel mogelijk ontlast wordt. Dit speelt met name als je veel sollicitaties ontvangt.

  • Met Sollicitant Self Service laat je de sollicitant via de sollicitatieportal in OutSite zelf zijn gegevens invullen. Hij maakt daar al intensief met de organisatie kennis. Benut de portal om je te profileren.
  • De gegevens uit de sollicitatieportal neemt Profit over naar de backoffice zonder dat je zelf hoeft te typen. Bij het in dienst nemen van de sollicitant zijn zo de medewerkergegevens al voor een groot deel gevuld! Dit geef je de tijd om je met de sollicitanten bezig te houden in plaats van met de administratieve rompslomp er omheen.
  • Ook komt de sollicitant via de Sollicitatie-workflow direct in de juiste takenlijst terecht. Op deze manier kun je de sollicitaties op een gestructureerde manier verwerken.
  • Vervolgens kun je natuurlijk iedere sollicitant snel en automatisch een gestandaardiseerd e-mailbericht (berichtsjabloon) sturen. Daarmee laat je altijd een professionele indruk achter.
  • Maar wat doe je als je een e-mailbericht terugkrijgt dat je vervolgens zelf moet gaan verwerken in Profit? Dit levert weer extra werk op! Daarom is het belangrijk dat je de sollicitant in een aantal gevallen, bijvoorbeeld voor het aanvullen van gegevens, naar de sollicitatieportal in OutSite vraagt te komen. Dan doet de sollicitant het werk voor je!

Bij Sollicitant Self Service gebruik je de sollicitatieportal in OutSite en de meegeleverde workflows.

Automatching sollicitant

Je bepaalt zelf de gegevens waarop de automatching van sollicitanten plaatsvindt.

Meer informatie hierover, vind je hier.

Voorbereiding

Werkwijze

Zie ook