Pagina-eigenschappen voor zoekmachines

Elke pagina heeft standaard een titel en een omschrijving. Je kunt voor zoekmachines een afwijkende titel, afwijkende omschrijving en kernwoorden vastleggen.

Bij bepaalde gegevens in Profit (zoals bij artikelen) kun je een afwijkende titel en omschrijving vastleggen. Deze kun je op je site overnemen, in plaats van de gegevens die standaard getoond worden.

De opzet is als volgt:

• Als een pagina een afwijkende titel, afwijkende omschrijving en kernwoorden heeft, worden deze gebruikt.
  • Als een pagina de afwijkende titel en omschrijving van een gegeven uit Profit overneemt, worden deze gebruikt.

Inhoud

Afwijkende titel, afwijkende omschrijving en kernwoorden vastleggen

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waarvan je de eigenschappen wilt aanpassen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.

5. Ga naar het tabblad: Zoekmachine.
  6. Vul de velden in.

Je scheidt de kernwoorden door een komma én een spatie.

7. Klik op: Aanpassen.

Titel van gegeven automatisch gebruiken

Bij pagina's die gegevens uit Profit tonen, kun je instellen dat de afwijkende titel en omschrijving uit Profit als automatisch als titel gebruikt wordt. Deze gegevens moet je eerst in Profit vastleggen, bijvoorbeeld bij een artikel of productgroep.

In deze situatie heeft de titel de volgende indeling:

• InSite: afwijkende titel - paginanaam - titel website
  • OutSite: alleen de afwijkende titel

Voorbeeld:

Je toont artikelen uit Profit Ordermanagement op je site.

De pagina's met de artikelen worden automatisch gegenereerd. Heb je 1.000 artikelen, dan heb je dus ook 1.000 pagina's.

Je geeft in de eigenschappen van een artikelpagina aan dat je de titel van de pagina wilt overnemen van het gegeven. Hierdoor krijgt elke pagina als titel de naam van het artikel. Je kunt per artikel afwijken door de titel in Profit vast te leggen.

Stel dat je bij het artikel TFT monitor 17 inch Acer de afwijkende titel Superscherpe 17 inch ACER monitor hebt vastgelegd.

Titel in InSite Superscherpe 17 inch ACER monitor - artikel - EnYoi Webshop

Titel in OutSite Superscherpe 17 inch ACER monitor

Afwijkende titel en omschrijving in Profit vastleggen:

Dit kan onder andere in de volgende functies:

• Ordermanagement / Item / Artikel, tabblad OutSite.
  • Ordermanagement / Item / Groepering / Productgroep, tabblad In- & OutSite.

Site instellen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina van het gegeven, bijvoorbeeld de pagina waarop een artikel getoond wordt.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Eigenschappen.
  5. Vink Titel overnemen van gegeven aan (tabblad Algemeen).
  6. Hierdoor kun je de velden op het tabblad Zoekmachine niet meer wijzigen.
  7. Klik op: Aanpassen.

Direct naar

1. Pagina's en overzichten InSite en OutSite
  2. Pagina toevoegen
  3. Pagina's raadplegen in Profit
  4. Pagina kopiëren
  5. Gerelateerde verwijzing toevoegen
  6. Overlay aan pagina toevoegen
  7. Pagina eigenschappen aanpassen
  8. Zoekmachines
  9. Overzichtspagina per selectie
  10. Gegevens downloaden
  11. Pagina verwijderen
  12. Opbouw URL van pagina's
  13. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  14. Hyperlink naar e-mailadres toevoegen