Gerelateerde verwijzing toevoegen

Je kunt op verschillende plekken manieren een hyperlink toevoegen naar een andere pagina, één hiervan is via een gerelateerde verwijzing. De verschillende hyperlinks kun je verzamelen door ze in te delen in een groep. Je kunt gerelateerde verwijzingen toevoegen op ieder niveau van het menu.

Voorbeelden van gerelateerde verwijzingen en hun plek op de pagina:

Ins_Gerelateerde verwijzing toevoegen (10)

Gerelateerde verwijzing toevoegen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waaraan je een gerelateerde verwijzing wilt toevoegen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Eigenschappen.
  5. Ga naar het tabblad: Context.
  6. Vink Context toepassen aan als dit nog niet zo is!

Als je dit veld niet aanvinkt worden de gerelateerde verwijzingen niet getoond.

7. Ga naar het tabblad: Gerelat. verwijzingen.
  8. Klik op: Nieuw..
  9. Selecteer de pagina waarnaar je een gerelateerde verwijzing wilt maken.
  10. Selecteer eventueel de groep waarin je de verwijzing wilt tonen. Je kunt kiezen uit:
    • Banner menuniveau 2

De gekoppelde afbeelding verschijnt in het linkerkolom van de pagina.

• Direct naar

De tekst van de verwijzing verschijnt als link in de rechterkolom van de pagina.

• Gerelateerde site

Een gerelateerde site gebruik je bijvoorbeeld als je een website in meerdere talen heeft, de link wordt dan rechtsboven in de pagina getoond.

• Hoofdbanner

De afbeelding wordt getoond in de banner bovenaan de pagina

Zowel bij Banner menuniveau 2 als Hoofdbanner ben je verplicht om een afbeelding te koppelen, anders wordt er niets getoond.

Als je in de eigenschappen van de pagina een 'Tekst banner' hebt ingevuld dan wordt deze bij de oorspronkelijke tekst getoond, hetzelfde geld voor de oorspronkelijke afbeelding.

11. Vul, als je dat wilt, een afwijkende tekst in voor de gerelateerde verwijzing.
  12. Klik op: Afbeelding toevoegen bij Afwijkende afbeelding.
  13. Klik op: Afbeelding kiezen.
  14. Klik op: Aanmaken.

Let op:

Als je een pagina toevoegt op basis van een bestaande pagina worden de gerelateerde verwijzingen overgenomen van de bestaande pagina.

Meer informatie:

• Waarom zie ik geen header, menu en inlogscherm meer op de pagina?

Direct naar

1. Pagina's en overzichten InSite en OutSite
  2. Type pagina onderhouden
  3. Pagina's raadplegen in Profit Windows
  4. Pagina kopiëren
  5. Gerelateerde verwijzing toevoegen
  6. Overlay aan pagina toevoegen
  7. Pagina eigenschappen aanpassen
  8. Zoekmachines
  9. Parameter koppelen bij pagina
  10. Overzichtspagina per selectie
  11. Gegevens downloaden
  12. Pagina verwijderen
  13. Opbouw URL van pagina's
  14. URL-doorverwijzing OutSite inrichten
  15. Hyperlink naar e-mailadres toevoegen

Process

Beheerder

Work area

InSite/OutSite