Uren boeken per regel via InSite

Je kunt nacalculatie (uren) boeken via InSite. Hierbij gebruik je de functie Nacalculatie per regel. Deze functie is ook beschikbaar in Profit.

Je kunt hier e.e.a. voor inrichten.

Let op:

Als je niet beschikt over Profit Projecten loopt Uren boeken via Declaraties. Lees dan het onderwerp Declaraties accorderen (zonder Profit Projecten).

Uren boeken via InSite:

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: Mijn InSite.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van het menu-item anders is.

Ins_Uren boeken via Insite (10)

4. Klik op: Uren boeken.
  5. Selecteer de boekingslay-out Nacalculatie per regel InSite (Profit).

Ins_Uren boeken via Insite (20)

Profit vult automatisch de ingelogde gebruiker in bij Medewerker. Dit kun je niet wijzigen.

6. Vul een waarde in bij Jaar.
  7. Vul een waarde in bij Periode.
  8. Klik op de actie: Selecteren.

In het boekingsscherm zie je bestaande regels, als voor de combinatie medewerker, boekjaar en periode al eerder regels zijn geboekt. Onderin het boekingsprogramma zie je het totaal van de geboekte uren per dag, als je dit hebt opgenomen in de boekingslay-out.

9. Vul de boekingsregel in.

In het Omschrijving kun je de standaard voorgestelde tekst laten staan, of deze aanpassen.

Bij Bijlage kun je bijvoorbeeld een ingescand document/declaratie koppelen.

10. Nadat je het laatste veld van de regel hebt ingevuld kun je direct een volgende regel boeken.

Bij het verwerken van een werksoortregel controleert Profit of deze voldoet aan een bestaande geldigheidscombinatie. Als dit niet het geval is, krijg je hiervan een melding. Wijzig dan eerst in de boekingsregel de ingegeven waarden zodat deze wel aan een geldigheidscombinatie voldoet.

11. Klik op de actie: Verlofsaldo als je bij het boeken het verlofsaldo wilt opvragen. Dit kan alleen als je Profit HRM gebruikt.
  12. Klik op de actie: Periode afsluiten als je de periode wilt afsluiten.

Als je de periode hebt afgesloten en je moet nog uren boeken dan kun je eerst de Periode vrijgeven.

13. Klik op: Voltooien.

De kop van de boekingslay-out wordt weer actief.

14. Je kunt het scherm Periode afsluiten als je de periode wilt afsluiten.
  15. Als je de periode hebt gesloten door een ander menu te starten.

Direct naar

1. Nacalculatie/Uren boeken in InSite