Uren boeken per week via InSite (matrix)

Je kunt ook nacalculatie (uren) boeken per week via InSite. Hierbij gebruik je de functie Nacalculatie per week. Deze functie is ook beschikbaar in Profit Windows.

Hieronder vind je de beschrijving van de oude functie. Er is ook een nieuwe functie in InSite voor matrix boeken per week. Lees hier meer. (Profit 19)

Deze functie gebruik je als je voornamelijk uren boekt en met vaste tarieven werkt. Dan kan het 'matrixboeken per week' vele malen gebruikersvriendelijker en sneller zijn.

Voordat je gebruik kunt maken van de functie Uren boeken per week moet je deze functionaliteit eerst inrichten.

Uren boeken per week via InSite:

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: OK.
  4. Klik op: Medewerker of klik op: Projecten.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van het menu-item anders is.

5. Selecteer de boekingslay-out Uren boeken per week InSite
  6. Selecteer de medewerker.

Profit vult automatisch het boekjaar en de periode in op basis van de systeemdatum en de periodetabel.

7. Selecteer een andere periode als je in een andere periode wilt boeken.

Als je een afgesloten periode selecteert krijg je de melding: Periode is afgesloten. Kies een andere periode of verwerk deze periode.

Als je een week geblokkeerd hebt, dan kun je deze week zelf vrijgeven. Je krijgt de volgende melding:

Ins_Uren boeken per week via InSite (30)

Als je Ja klikt dan wordt de blokkering verwijderd en kun je verder met het boeken van uren. Als je Nee klikt dan blijft de blokkering staan en opent het boekingsprogramma waarbij je de geboekte regels niet kunt aanpassen en nieuwe regels niet kan vastleggen.

8. Klik op de actie: F5. Selecteren.

Ins_Uren boeken per week via InSite

In het boekingsscherm zie je de bestaande regels, als voor de combinatie medewerker, boekjaar en periode al eerder regels zijn geboekt. Onderin het boekingsprogramma zie je het totaal van de geboekte uren per dag, als je dit hebt opgenomen in de boekingslay-out.

9. Vul de boekingsregel in.
  10. Nadat je het laatste veld van de regel hebt ingevuld kun je direct een volgende regel boeken.

Bij het verwerken van een werksoortregel controleert Profit of deze voldoet aan een bestaande geldigheidscombinatie. Als dit niet het geval is, krijg je hiervan een melding. Wijzig dan eerst in de boekingsregel de ingegeven waarden zodat deze wel aan een geldigheidscombinatie voldoet.

11. Klik op de actie: Week afsluiten als je de week wilt afsluiten.

Klik op de actie Week vrijgeven om een afgesloten week voor een medewerker weer vrij te geven. Je kunt dan weer mutaties toevoegen in die week.

Let op:

Na de actie Week afsluiten moet je om het proces netjes af te sluiten op Voltooien klikken in het scherm Uren boeken per week. Pas na Voltooien komt deze week weer beschikbaar voor andere gebruikers. Tot die tijd blijft deze week door jou geblokkeerd.

12. Klik op: Voltooien.

De kop van de boekingslay-out wordt weer actief.

13. Klik op: Annuleren

Zie ook

Direct naar

1. Nacalculatie/Uren boeken in InSite
  2. Uren boeken per week via InSite in kalenderweergave
  3. Uren boeken per regel in InSite
  4. Uren boeken per week (matrix) via InSite (nieuw)
  5. Uren boeken per week (matrix) via InSite (oud)
  6. Uren boeken en wijzigen voor andere medewerker via InSite
  7. Uren accorderen en gereedmelden via InSite
  8. Uren afkeuren via InSite

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten