Project toevoegen in InSite

Je kunt een project in InSite toevoegen. Om dit zo snel en eenvoudig mogelijk te doen gebruik je bij het toevoegen een projectprofiel. Een projectprofiel bevat een soort basisinrichting met voorkeurwaarden en instellingen van velden.

Je kunt een project ook eerst laten beoordelen via een workflow. Bijvoorbeeld om een andere medewerker (manager) de gegevens te laten controleren of te informeren. Het project zal hierbij pas definitief zichtbaar zijn in je projectenadministratie als de beoordelaar het project via de workflow heeft goedgekeurd.

Voordat je projecten kunt toevoegen in InSite moet je projectprofielen inrichten en toevoegen.

Project toevoegen in InSite:

1. Open de site.
  2. Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
  3. Klik op: OK.
  4. Klik op: Projecten.

Je bent nu op de pagina die betrekking heeft op projecten. Je kunt hier:

• nieuwe projecten toevoegen en bestaande projecten wijzigen
    • teams voor projecten vormen
    • je uren op de projecten boeken en accorderen
    • projectactiviteiten en voortgang bekijken
  5. Klik op de actie: Aanmaken project.
  6. Selecteer het projectprofiel waarop je dit project wilt baseren.

InSite neemt dan de veldinstellingen en voorkeurwaarden van het geselecteerde projectprofiel over naar dit project.

7. Vul de velden in.

Pro_Project toevoegen in InSite (20)

De verplichte velden herken je aan de Ins_Organisatie toevoegen (10).

8. Selecteer de Projectgroep.

De instelling hier kan van invloed zijn op wat de gebruiker ziet, met name als hij in de projectgroep als manager projectgroep is ingesteld.

9. Selecteer een datum bij Begindatum.

Je kunt geen uren/kosten op het project boeken op de datum vóór de Begindatum en na de Werkelijke datum gereed.

Ins_Project toevoegen in InSite (25)

10. Selecteer een van de mogelijkheden voor verzamelmethode en verzamelperiode van de automatische projectfacturen. Deze velden kun je ook onzichtbaar maken via het profiel.
  11. Klik op: Aanmaken.

Direct naar

1. Project Self Service (PSS)
  2. Projecten in InSite inrichten
  3. Project toevoegen in InSite
  4. Project wijzigen in InSite
  5. Mijn projecten raadplegen in InSite
  6. Projecten raadplegen in InSite

Process

Project

Work area

Projecten