Banner toevoegen dmv deel van het menu

Profit kan de banner automatisch genereren op basis van het menu. je kunt zelf aangeven of je de banner wilt genereren op basis van het onderliggende niveau of op basis van het huidige niveau van de geselecteerde pagina.

Het hoofdmenu bevat bijvoorbeeld de volgende menu-items:

Ins_Banner vaste lijst (40a)

Als je dan op de pagina Home een banner toevoegt op basis van het menu van hetzelfde niveau ziet dat er als volgt uit:

Ins_Banner vaste lijst (40b)

Banner toevoegen op basis van het menu:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Open de pagina waaraan je een banner wilt toevoegen.
  3. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  4. Klik op: Pagina-onderdeel toevoegen / Banner.
  5. Vul eventueel een Titel in voor de banner.
  6. Vink Titel tonen aan als je een lijn om de banner wilt tonen met de ingevulde titel.
  7. Selecteer de bron Deel van menu (Onderliggend of huidig niveau).
  8. Vul verder de overige instellingen van de banner in, deze instellingen zijn hetzelfde voor elk type banner.

Afbeelding koppelen aan pagina:

Je kunt de menukeuzen in de banner tonen als tegels/afbeeldingen. Dan moet je per 'doelpagina' een afbeelding koppelen.

Heb je bijvoorbeeld een menu-item dat verwijst naar de pagina Forecast portaal, dan open je de pagina Forecast portaal en koppel je de afbeelding die in de banner getoond moet worden.

1. Open de pagina waarvan een afbeelding in de banner getoond moet worden.
  2. Ga naar het tabblad: Pagina. Klik op: Bewerken.
  3. Klik op: Pagina-informatie / Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad: Banner.
  5. Koppel de afbeelding.

Direct naar

1. Banner toevoegen