Logo instellen

Koppel je eigen logo aan de site. Het logo wordt linksboven uitgelijnd. Je selecteert het gewenste logo in de instellingen.

Als het logo heel groot is, wordt de afbeelding verkleind, dit gebeurt pas bij bestanden die groter zijn dan 5 MB. Als je een logo selecteert zie je in het eigenschappenscherm hoe groot het logo is op de site.

Inhoud

Procedure

Logo instellen:

1. Log in en start Sitebeheer.
  2. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  3. Ga naar het tabblad: Logo.
  4. Selecteer het logo.

Een alternatieve mogelijkheid: gebruik een achtergrondafbeelding waar het logo in verwerkt is. Koppel de afbeelding op het tabblad Achtergrond.

5. Klik op: Aanpassen.

Logo toevoegen uitgewerkt voorbeeld

Hieronder volgt een uitgewerkt voorbeeld van het toevoegen van een banner voor InSite & OutSite. In dit voorbeeld wordt uitgegaan van een site met een breedte van 1.600 px. Als je een andere breedte hebt, moet je de afmetingen in het voorbeeld aanpassen.

Als je alleen een logo aan de site toevoegt zonder het te bewerken zal dit er, afhankelijk van het thema, als volgt uitzien:

Out_Banner Uitgewerkt voorbeeld

Je kunt dit zelf helemaal aanpassen zodat bijvoorbeeld het grijsvlak gewoon wit is.

Uitgewerkt voorbeeld banner toevoegen:

1. Open de site.
  2. Log in als sitebeheerder.
  3. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  4. Ga naar het tabblad: Algemeen.
  5. Controleer de breedte instellingen van de site.
  6. Open Paint.Net.
  7. Voeg een afbeelding toe.
  8. Vul de breedte in die ook in de site is ingesteld:

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (30)

De afbeelding is nu toegevoegd in de juiste hoogte en breedte.

9. Open nu het logo in Paint.Net. Hierdoor open je een tweede venster in Paint.net naast de toegevoegde afbeelding:

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (40)

10. Klik op: Image.
  11. Klik op: Resize...
  12. Wijzig het formaat van de afbeelding naar een hoogte van maximaal 100 pixels.

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (50)

13. Kopieer nu de hele afbeelding d.m.v. de Rectangle tool:

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (60)

14. Ga terug naar de afbeelding door middel van de knoppen rechtsbovenin het scherm.

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (70)

15. Plak de afbeelding met Ctrl+V.
  16. Positioneer het logo op de juiste plek:

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (80)

17. Sla de afbeelding op als .jpeg.

Zorg ervoor dat de kwaliteit van de afbeelding hoog genoeg staat.

18. Open de site.
  19. Log in als sitebeheerder.
  20. Ga naar het tabblad: Site. Klik op: Eigenschappen.
  21. Ga naar het tabblad: Logo.
  22. Selecteer de nieuwe afbeelding van het logo.
  23. Open de site.

Dit is het resultaat:

Out_Banner uitgewerkt voorbeeld (90)

Direct naar

1. Algemene functionaliteit in InSite en OutSite
  2. Site inrichten
  3. Logo instellen
  4. Breedte site instellen
  5. Pagina over volledige breedte scherm
  6. Site bijwerken
  7. Website onder constructie
  8. Sites efficiƫnt publiceren door instellen prioriteit
  9. Speciale pagina's
  10. Sitemap structuur voor zoekmachines
  11. Site verwijderen