Onderdeel samenstelling vervangen

Een samenstelling is een artikel dat uit meerdere onderdelen (artikelen en/of samenstellingen) bestaat. Je kunt op een eenvoudige manier een onderdeel, in alle samenstellingen waar het voorkomt, vervangen door een ander onderdeel.

Let op:

Als je via deze actie een onderdeel vervangt, wordt in alle samenstellingen waarin het oude onderdeel voorkomt, het onderdeel door het nieuwe vervangen.

Als je voor één samenstelling een onderdeel wilt vervangen dan doe je dat in de eigenschappen van de samenstelling. Daar verwijder je de regel met het oude onderdeel en voeg je een regel met het nieuwe onderdeel toe.

Onderdeel samenstelling vervangen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Samenstelling.
  2. Klik op de actie: Item informatie samensteling als je de voorraad e.d. van de samenstelling wilt raadplegen.
  3. Klik op de actie: Vervang onderdeel.

Als je één of meerdere samenstellingen geselecteerd hebt, toont Profit een melding dat deze actie niet werkt met multiselect. Het onderdeel wordt namelijk vervangen in alle samenstellingen waarin het voorkomt.

4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Selecteer bij Type onderdeel een itemtype zoals artikel, samenstelling, werksoort, etc. van het te vervangen onderdeel.
  6. Selecteer bij Te vervangen onderdeel het te vervangen onderdeel.
  7. Selecteer bij Nieuw type onderdeel het itemtype van het nieuwe onderdeel.
  8. Selecteer bij Nieuw onderdeel het nieuwe onderdeel zelf.
  9. Klik op: Volgende.
  10. Selecteer de samenstellingen waarin het onderdeel vervangen moet worden.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Samenstelling
  2. Maakartikel-samenstelling toevoegen
  3. Explosie-samenstelling toevoegen
  4. Product-samenstelling toevoegen
  5. Onderdeel samenstelling vervangen
  6. Samenstelling kopiëren
  7. Artikel in samenstelling raadplegen
  8. Prijs toevoegen aan samenstelling
  9. Magazijntoewijzing bij samenstelling
  10. Samenstelling met serienummer/partijnummer
  11. Automatisch bepalen vaste verrekenprijs
  12. Samenstelling importeren
  13. Inrichten