Partij-artikel bij ontvangst

Bij het boeken van een ontvangst van een partij-artikel leg je ook de partij (het partijnummer) vast. Je kunt ook meerdere partijen in één ontvangst registreren.

Een partijnummer hoeft niet uniek te zijn in de database maar moet wel een unieke combinatie vormen met het artikel: een partijnummer kan bij een artikel dus maar één keer voorkomen.

Je kunt op een bestaand partijnummer boeken, maar ook op een nieuw partijnummer. In dit laatste geval wordt het partijnummer direct aan de weergave met partijnummers toegevoegd.

De Expiratiedatum, bijvoorbeeld de 'Tenminste houdbaar tot'-datum, leg je vast per partij. Je kunt de datum invullen bij nieuwe partijen; bij bestaande partijen kun je de Expiratiedatum in de eigenschappen van de partij wijzigen.

Bij het gebruiken van een partij vanuit een ontvangst of vanuit opboeken voorraad kun je de expiratiedatum wel meegeven voor een nieuwe partij, maar niet de expiratiedatum wijzigen voor een bestaande partij.

Partij-artikel boeken bij ontvangst:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Ontvangst.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Selecteer de boekingslay-out.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.
  5. Vul eventueel de Expiratiedatum. Als je deze datum invult, verschijnt bij het invoeren van verkooporders en pakbonnen een melding op basis van deze datum en de leverdatum, eventueel met een vast te leggen speling in dagen.
  6. Voltooi de regel. Je krijgt nu het subboekingsscherm.

7. Vul de velden per partij in.
  8. Selecteer een regel en klik op de actie Eigenschappen partij als je meer informatie over een partij wilt raadplegen.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.
  10. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Partij-artikel
  2. Partijen inrichten
  3. Partij-artikel toevoegen
  4. Partij-artikel raadplegen
  5. Partij toevoegen
  6. Partij raadplegen
  7. Dossieritem toevoegen aan partij
  8. Partijnummer wijzigen
  9. Partij-artikel bij ontvangst
  10. Partij-artikel in verkooporder
  11. Partij-artikel voorraad opboeken/afboeken