Serie-artikel retourneren

Een artikel met een serienummer kan worden geretourneerd. Daarbij zijn twee mogelijkheden:

1. Het artikel is niet meer bruikbaar en moet worden afgeboekt.
  2. Het artikel is, eventueel na bewerking, wel bruikbaar en komt weer in voorraad.

Bij de artikelen met serienummers kun je vastleggen of het om een 'duurzaam' artikel gaat, dus een artikel dat weer op voorraad kan komen. Als dat niet het geval is, boekt Profit het artikel bij retourontvangst direct af en komt het dus niet in voorraad.

Als het artikel een duurzaam artikel is, moet je bij de retourontvangst aangeven of het artikel direct opnieuw bruikbaar is of dat het eerst een bewerking moet ondergaan. Je kunt bij het serienummer een indicatie opnemen om dit verschil duidelijk te maken.

Een serienummer kan zowel aan de inkoop- als aan de verkoopkant geretourneerd worden.

Je boekt een serienummer-artikel dat retour komt via een negatieve pakbon of via het opboeken van voorraad (bijvoorbeeld op een speciaal magazijn).

Retour serie-artikel boeken via pakbon:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Pakbon.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul de velden in de kop van de boekingslay-out.
  4. Voeg de regel toe.
  5. Vul bij Aantal het aantal stuks in met een '-' ervoor. Dus bij 3 retourartikelen vul je '-3' in.
  6. Klik op de actie: Serienummers of voltooi de regel.

Je ziet nu een subscherm voor de serienummers.

7. Klik op de actie: Serienummers verzamelen.

Je ziet nu alleen de serienummers die verkocht zijn.

8. Selecteer het Serienummer.
  9. Voltooi de pakbon.

Direct naar

1. Serie-artikel
  2. Inrichten
  3. Serieartikel toevoegen
  4. Serie-artikel raadplegen
  5. Serienummers automatisch genereren
  6. Serienummers handmatig toevoegen aan serieartikel
  7. Serienummer wijzigen
  8. Serienummer in inkooporder
  9. Serienummer in ontvangst
  10. Serienummer in verkooporder
  11. Serienummer in pakbon
  12. Dossieritem toevoegen aan serienummer
  13. Serie-artikel retourneren

Process

Artikelbeheer

Work area

Ordermanagement