Eenheid toevoegen

Je kunt eenheden toevoegen die in de eerste plaats als basiseenheid gekozen kunnen worden. Daarnaast kun je eenheden ook als alternatieve eenheid aan een artikel toewijzen.

Voorbeeld:

Een eenheid kan Stuks zijn, of Dozen.

Je kunt eenheden ook laten berekenen, bijvoorbeeld op oppervlakte of op inhoud. Als je dit instelt, moet je de waarden tijdens het boeken in de orderregel invullen.

Eenheid toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Inrichting / Eenheid.
  2. Klik op: Nieuw.
  3. Vul bij Eenheid een korte code in.
  4. Vul een waarde in bij Omschrijving.
  5. Selecteer bij Type eenheid of Profit op de eenheid een berekening moet uitvoeren.

6. Klik op: Voltooien.

Gekoppelde artikelen per eenheid raadplegen:

1. Open de eigenschappen van de eenheid.
  2. Ga naar het tabblad: Items.

Nu zie je een weergave met alle artikelen die je per stuk in- en verkoopt.

3. Klik op: Opslaan en sluiten.

Direct naar

1. Eenheid
  2. Basiseenheid raadplegen
  3. Basiseenheid wijzigen
  4. Eenheid toevoegen
  5. Extra eenheid toewijzen aan artikel
  6. Voorkeur verkoop- en inkoopeenheid instellen