Google Maps API Keys (afstand berekenen) activeren

Je stelt de Google Maps Api key in zodat je via de plug-in Google Route de afstand kunt berekenen voor kilometerdeclaraties, in dienst en een adreswijziging.

Verder geef je in het profiel Aanmaken declaratie aan dat je een declaratie met afstandberekening wilt aanmaken.

Gebruik van de Api key

Je moet een Google Maps Api key instellen in Profit (t.b.v InSite, OutSite en/of Pocket) voor de Google Maps plug-ins.

Schakel ‘facturering’ (billing) in in de Google-account waaronder de api key is aangevraagd. Daarbij is het opvoeren van een creditcard noodzakelijk. Je kunt direct controleren met de Transition Tool van Google of 'facturering' is ingeschakeld.

Na het koppelen van een creditcard krijg je een maandelijks terugkerend 'credit' voor een groot aantal requests. Je gaat pas betalen als het krediet op is. Bekijk Pricing for Maps, Routes and Places voor meer informatie over het aantal requests dat je standaard per maand krijgt.

Zie ook: Waarom berekent de analyse 'Meerdere dienstreizen km met Google Maps' geen kilometers meer?

Als je AFAS Pocket gebruikt, leg de API key dan ook in de instellingen van Pocket vast. Dit geldt ook voor het wijzigen van de API Key.

De demo's van AFAS bevatten een API-key, maar deze mag niet worden gebruikt. Als je deze toch gebruikt, dan wordt het maximum aantal calls snel bereikt en dan werkt de koppeling niet meer.

Google Maps API Keys inrichten:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Site.
  2. Open de eigenschappen van de site.
  3. Ga naar het tabblad: Google.
  4. Open de site Google APIs: https://code.google.com/apis/console
  5. Log in op de website van Google.
  6. Voeg eventueel een project toe.
  7. Open het menu en klik op API's en services.

8. Klik op: 'Enable API'S and services' (API'S en services inschakelen)

9. Zoek Maps Javascript API en klik op Enable

10. Ga naar het tabblad Inloggegevens.
  11. Klik op: Inloggegevens maken.

12. Klik op: 'API Key'.
  13. De API-sleutel verschijnt in een apart venster, kopieer deze naar het Klembord.
  14. Keer terug naar Profit.
  15. Plak de code in het veld Google Maps Api key.

Als je Google Route / Afstandsberekening wilt gebruiken, herhaal je de stappen onder punt 9 voor de volgende API's. Hiermee voorkom je dat je door Google wordt geblokkeerd.

• Google Maps Geocoding API
  • Google Maps Directions API
  • Google Maps Javascript API
  • Google Maps Geolocation API.

Profiel Aanmaken declaratie aanpassen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open de eigenschappen van het profiel Aanmaken declaratie.
  3. Vink Declaratie met afstandsberekening aan.
  4. Klik op: OK.

Je kunt nu de plug-in Google Route toevoegen.

Google Route werkt niet

Heb je alle benodigde API's gekoppeld aan de API key / het project én heb je Billing / Facturering ingeschakeld, maar werkt de plug-in Google Route (afstandsberekening) nog niet? Kies dan in de console voor Regenerate Key en koppel deze nieuwe API key in de eigenschappen van de site en AFAS Pocket.

Ins_Google maps Afstand berekenen

Direct naar

1. Site inrichten
  2. Inlogopties OutSite vastleggen
  3. Cookiemelding tonen op OutSite
  4. Categorie, subcategorie en bereik aanmaken
  5. Type pagina activeren
  6. Type pagina voor downloadbaar bestand inrichten
  7. Externe content tonen in iFrame
  8. Zoeken in InSite inrichten
  9. Afstand berekenen activeren

Process

Beheerder

Work area

Output