Type dossieritem aanpassen

Je beschikt over verschillende type dossieritems. In de eigenschappen van de aangemaakte typen kun je aangeven of deze zichtbaar zijn op de externe portals.

Type dossieritem aanpassen voor OutSite:

1. Ga naar: CRM / Dossier / Inrichting / Type dossieritem.
  2. Open de eigenschappen van het type dossieritem.
  3. Ga naar het tabblad: In & OutSite.
  4. Vink Zichtbaar aan in het kader OutSite.

Je kunt dit veld alleen aanvinken als op het tabblad Bestemming minstens een bestemming het kenmerk Optioneel, Verplicht of Eén van deze verplicht heeft. Dit betekent dat het dossieritem bij een organisatie of persoon te zien is, en alleen die dossieritems zijn op een portal te zien.

Er wordt een type pagina toegevoegd met dezelfde omschrijving als het type dossieritem. Ook voegt Profit automatisch een sjabloon toe. Voor het sjabloon wordt een koppeling toegevoegd die gepubliceerd wordt zodat je het sjabloon kunt gebruiken.

Let op:

Als je Zichtbaar uitvinkt, wordt de volledige inrichting voor het gebruiken van een type dossieritem via een portal verwijderd en werken mogelijk menu-items in portals niet meer.

5. Als een externe gebruiker een klacht mag vastleggen, vink je het veld Vast te leggen aan.

Je moet deze velden aanvinken als je het type dossieritem wilt gebruiken op een externe portal.

Let op:

Als je Vast te leggen uitvinkt, wordt de volledige inrichting voor het insturen van dit type dossieritem via een portal verwijderd en werken mogelijk menu-items in portals niet meer.

6. Vul de velden in.
  7. Ga naar het tabblad: In OutSite vast te leggen.
  8. Vul de velden in.
  9. Klik op: Opslaan en sluiten.

Autorisatie inrichten:

Als je een dossieritem activeert voor InSite of OutSite, ontstaan er automatisch verschillende InSite-pagina's. Dit zijn pagina's voor het tonen, aanmaken en wijzigen van een dossieritem en voor het tonen van een overzicht (lijst) van dossieritems.

Ook ontstaat er automatisch een functionaliteit met alle relevante pagina's en pagina-onderdelen.

Voor de autorisatie in OutSite wordt een vaste set van autorisatierollen gebruikt. Je hebt twee manieren om de nieuwe pagina's te autoriseren:

• Ga naar Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Functionaliteit en voeg de nieuwe pagina's toe aan een bestaande autorisatierol. Alle OutSite-gebruikers met deze autorisatierol krijgen ook rechten op de nieuwe pagina's.
  • Ga naar Algemeen / In & OutSite / Inrichting / Autorisatierol en voeg de nieuwe functionaliteit toe aan een autorisatierol (dit is dus de nieuwe functionaliteit met dezelfde naam als het type dossieritem.