Proefberekening

Om inzicht te krijgen in de gevolgen van een aanvraag of wijziging kan de medewerker gebruik maken van de Proefberekening. Met een proefberekening ziet de medewerker direct wat het verwachte resultaat is.

Binnen de volgende functionaliteit in InSite kan de medewerker direct een proefberekening maken:

• Kopen verlof
  • Verkopen verlof
  • Loonmutatie
  • Roosterwijziging
  • Salariswijziging

De mogelijkheid voor het maken van een proefberekening stel je in het profiel in. Je stelt dit in het aanmaakprofiel in.

De knop voor het maken van de proefberekening kun je niet los autoriseren. Als je autorisatie op het profiel hebt, dan heb je ook autorisatie op de proefberekening.

Voor uurloners geldt dat deze de proefberekening niet kunnen maken. Bij uurloners is de knop voor de proefberekening niet zichtbaar.

Bij de proefberekening controleert Profit de ingangsdatum voor de berekening. Als de ingangsdatum van de mutatie voor vandaag ligt, dan hanteert Profit vandaag als datum voor de proefberekening. In andere gevallen hanteert Profit de ingevulde datum, mits hiervoor een salarisverwerkingsplan voor aanwezig is in de salarisverwerkingscockpit.

Proefberekening toepassen:

1. Ga naar: Algemeen / In & OutSite / Profiel.
  2. Open de eigenschappen van het betreffende profiel.
  3. Vink Proefberekening aan, als je de proefberekening wilt gebruiken.
  4. Klik op: Opslaan en sluiten.

Proefberekening maken

Een proefberekening maak je bij een loonmutatie in InSite. Dit kan in ESS en MSS.

Proefberekening maken in InSite voor verlopen verlof:

1. Ga naar: InSite.
  2. Klik op: Mijn InSite.
  3. Klik op: Verkopen verlof.

InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

4. Vul de datum in, het type verlof, en het aantal uur dat je wilt verkopen.
  5. Klik op: Proefberekening.

Je ziet het 'Uit te betalen loon' na de loonmutatie, en het verschil met het 'Uit te betalen loon (oud) zonder loonmutatie. Kies voor 'Bekijk details' om de volledige bruto/netto berekening te bekijken.

Als je de uren vervolgens weer wijzigt kan ook de proefberekening weer opnieuw gedaan worden.