thumb_up
thumb_down
link
Copy link
Copied
insert_emoticon
lmatfy
Copied

Payroll Workflows

Je kunt vaste en variabele loonmutaties door de medewerker laten vastleggen in InSite. Op deze manier wordt de medewerker verantwoordelijk voor het vastleggen en kiezen van bepaalde regelingen en toeslagen. Hierdoor kan de salarisadministratie zich meer richten op de controle van de salarisverwerking.

Voordeel:

 • Eenvoud
 • Medewerker kan zelf keuzes vastleggen (ESS)
 • Vier-ogen principe mogelijk

Video

Beschrijving

In InSite kun je iedere vaste of variabele loonmutatie insturen en via een workflow laten controleren en raadplegen.

Voorbeeld:

Bij werkgever X moet de medewerker aangeven of hij lid wil worden van de personeelsvereniging. Je voegt een Payroll-workflow toe en richt een loonmutatieprofiel in waarin je de looncomponent voor de inhouding van de personeelsvereniging koppelt.

In InSite voeg je de pagina toe voor het insturen van de loonmutatie. De medewerker kan nu via InSite zelf aangeven of hij/zij deelneemt aan de personeelsvereniging. Als de medewerker deel gaat nemen, dan wordt automatisch de looncomponent voor de inhouding toegevoegd op medewerkerniveau.

Loonmutaties via de workflow

Het proces ziet er als volgt uit:

Loonmutatie aanmaken via workflow

De medewerker legt zelf de vaste en variabele loonmutaties vast in InSite. Op basis van de gekoppelde workflow komt de loonmutatie ter beoordeling bij de manager en/of salarisadministratie.

Op deze manier wordt de medewerker verantwoordelijk voor het vastleggen en kiezen van bepaalde regelingen en toeslagen. Hierdoor kan de salarisadministratie zich meer richten op de controle van de salarisverwerking.

Loonmutaties aanmaken in InSite:

 1. Start InSite.
 2. Klik op: Mijn InSite.
 3. Klik op: Loonmutatie.

  InSite kan bij jou anders zijn ingericht, waardoor de omschrijving van de actie anders is.

 4. Vink het veld aan en/of vul een waarde in voor de loonmutatie.
 5. Klik op: Aanmaken.

  De aangemaakte loonmutatie komt nu als taak ter beoordeling bij de manager of de salarisadministratie. Na het beoordelen wordt de loonmutatie aangemaakt en meegenomen in de salarisverwerking.

Process

Loonmutaties

Work area

Payroll