Verkeersboete boeken (Financieel) met loonmutatie medewerker (Payroll)

Je kunt via een projectboeking in Profit Financieel een inkoopfactuur boeken voor bijvoorbeeld een boete of declaratie, waarbij je deze kosten op een medewerker boekt en Profit de kosten inhoudt op het loon van de betreffende medewerker. Je moet dan de integratie nacalculatie en salarisverwerking in Profit Projecten en Profit Payroll hebben ingesteld.

Met deze financiële integratie kun je bijvoorbeeld de boete ('beschikking') van het Centraal Justitieel Incassobureau boeken als inkoopfactuur, waarbij de kosten van de verkeersboete dan worden ingehouden op het salaris van de betreffende medewerker.

Factuur verkeersboete boeken met loonmutatie medewerker:

1. Ga naar: Financieel / Boeken / Dagboek.
  2. Selecteer het inkoopdagboek waarin je de inkoopfactuur boekt.
  3. Klik op: Voltooien.

Selecteer de crediteur, wijzig eventueel de boekingsomschrijving, vul het totale bedrag van de boete in inclusief eventuele btw in.

4. Vul de tweede boekingsregel in.
  5. Selecteer de kostenrekening als deze niet automatisch voorgesteld wordt.
  6. Wijzig eventueel de boekingsomschrijving.

Let op:

Indien gewenst, kun je de boekingsomschrijving aanpassen, bijvoorbeeld de omschrijving/plaats van de verkeersovertreding. Afhankelijk van de instellingen wordt deze omschrijving in de projectboeking meegenomen, de omschrijving van de projectboeking kun je ook aanpassen. De omschrijving van de projectboeking is de omschrijving die wordt getoond op de loonstrook (wederom afhankelijk van de instellingen).

Bij meerdere boetes van een medewerker worden de boetes met dezelfde omschrijving verdicht op 1 regel op de loonstrook weergegeven. Afhankelijk van wat gewenst is wijzig je wel of niet de standaard omschrijving.

De volgende vraag verschijnt: "Wil je voor deze regel een projectboeking maken?."

7. Klik op: Ja. Je kunt ook op de actieknop Projectboeking klikken.

Aan deze kosten moet een looncomponent zijn gekoppeld (via de actie Integratie Payroll), zodat deze kosten ingehouden worden op het loon van de medewerker.

Wijzig de omschrijving van de projectboeking als je een specifieke omschrijving van de boete wilt tonen op de loonstrook of meerdere boetes van een medewerker per regel apart op de loonstrook wilt tonen, bijvoorbeeld Boete A50. Bij meerdere boetes van een medewerker worden de boetes met dezelfde omschrijving verdicht op 1 regel op de loonstrook weergegeven.

Let op:

Je kunt de lay-out van de boekingsregel aanpassen. In dit geval voeg je het veld Medewerker toe aan de boekingslay-out.

8. Klik op: Voltooien.
  9. Maak de boeking verder af.
  10. Klik op: Voltooien.
  11. Klik op: Ja.

Bij de salarisverwerking zal de boete worden ingehouden op het loon van de betreffende medewerker. Eventueel kun je de betreffende medewerker opnieuw verwerken. Hierna kun je de vijfschermenloonstrook van de betreffende medewerker. De boete wordt getoond op de loonstrook met een omschrijving afhankelijk van wat je hebt ingevuld op de projectboeking.

Direct naar

1. Van verkeersboete (Financieel) naar loonmutatie medewerker (Payroll)
  2. Grootboekrekening inrichten
  3. Boekingslay-out nacalculatie
  4. Integratie nacalculatie en salarisverwerking
  5. Kostensoort inrichten
  6. Verkeersboete boeken in Profit Financieel met loonmutatie medewerker in Profit Payroll
  7. Nacalculatie accorderen van verkeersboete
  8. medewerker opnieuw verwerken
  9. Vijfschermenloonstrook raadplegen

Process

Nacalculatie

Work area

Projecten