Projectfase koppelen aan termijn

Je kunt een projectfase ook gebruiken als termijn.

Het koppelen van termijnen aan een projectfase is bedoeld om het mogelijk te maken om de aanvullende informatie uit de projectfase op de factuur af te drukken. Dit gebruik je ook voor het journaliseren van projectfases bij OHW volgens methode POC (3).

Let op:

Het veld Factuurtermijn in de projectfase is slechts ter informatie. Voor het koppelen en journaliseren van de projectfase aan de termijn moet je het veld Projectfase in de regel van je termijn boekingslay-out (gebaseerd op Factuurtermijnen (Profit)) toevoegen.

Een projectfases voor meerwerk koppel je niet aan een termijn.

Projectfase koppelen aan termijn:

1. Ga naar: Projecten / Project / Project.
  2. Open de eigenschappen van het project.
  3. Ga naar het tabblad: Fase.
  4. Klik op: Nieuw of open de eigenschappen van een fase.
  5. Vul de velden in. (Het veld Factuurtermijn heeft hier geen werking).
  6. Ga naar het tabblad: Factuurtermijn.
  7. Voeg de termijnen toe via de actie Onderhouden / Nieuw.

Pro_Projectfase koppelen aan termijn (10)

8. Selecteer in de regel bij Projectfase de juiste projectfase (die je eerder al hebt toegevoegd).
  9. Als je meerwerktermijnen wilt toevoegen naast de termijnen voor de gewone aanneemsom, dan kun je deze ook genereren.

• Vul bij Meerwerk het totale bedrag aan meerwerk in.
    • Klik op de actie: Genereren termijnen.
    • Selecteer in de wizard het termijnschema voor meerwerk dat je hebt aangemaakt.
    • Klik op: Voltooien.
  10. Klik op: Voltooien.
  11. Klik op: Opslaan en sluiten.