Project

De stamgegevens van de projecten vormen de kern van de projectadministratie.

Beschrijving

De kern van de projectadministratie bestaat uit de stamgegevens van projecten. Je kunt projecten koppelen aan opdrachtgevers (organisaties / personen) waardoor het mogelijk is de geboekte kosten door te belasten via de projectfacturering. Je kunt ook projecten toevoegen zonder deze koppeling (interne projecten); deze projecten gebruik je om niet-declarabele uren te boeken zodat je toch een sluitende urenregistratie bij kunt houden.

Vanuit de projecten kun je ook de verschillende stadia (voorcalculatie, nacalculatie en facturering) vergelijken. Ook kun je per project een elektronisch dossier bijhouden. In dit projectdossier kun je notities, afspraken en documenten vastleggen.

Verder kun je Projecten in InSite raadplegen. Uiteraard is ook hier de autorisatie van toepassing waardoor je kunt sturen wat de verschillende gebruikers wel of niet te zien krijgen.

Voor Projecten is in Profit een aantal standaard overzichten opgenomen. In Profit Projecten kun je verder op verschillende manieren zelf overzichten maken van de gegevens, die je in de voorcalculatie, de nacalculatie en de facturering hebt vastgelegd.

Projecten met vrije gegevens

Je kunt bij de projecten extra informatie vastleggen met behulp van vrije velden, die je op vrije tabbladen kunt toevoegen.

Projecten via de workflow

Het toevoegen van een project kun je laten verlopen via de workflow. Het project zal hierbij pas definitief zichtbaar zijn in je projectenadministratie als de workflow is goedgekeurd. Dit stelt je in staat om je administratie van projecten beter te beheersen. Voorwaarde is dat projecten hiervoor via InSite toegevoegd worden. Projecten toevoegen via de workflow richt je in in de projectprofielen.

Project

Werkwijze

Zie ook