Offerteaanvraag terugtrekken

Je kunt een of meerdere offerteaanvragen terugtrekken. Je stuurt hiermee direct een bericht aan de inkooprelatie. Je doet dit bijvoorbeeld omdat je een onvolledige aanvraag hebt verstuurd.

Als een offerteaanvraag is teruggetrokken kan door de inkooprelatie geen inkoopofferte worden ingestuurd via OutSite.

Offerteaanvraag terugtrekken:

1. Ga naar: Ordermanagement / Inkoopproces / Inkoopofferte.
  2. Selecteer de inkoopofferte zonder inkooprelatie.
  3. Klik op de actie: Offerteaanvragen.
  4. Ga naar het tabblad: Offerteaanvragen.
  5. Klik op de actie: Terugtrekken.
  6. Selecteer een berichtsjabloon.

Deze actie gebruikt het berichtsjabloon van het soort Offerteaanvraag terugtrekking. Je kunt dit sjabloon zelf wijzigen.

7. Selecteer een reden waarom de offerteaanvraag teruggetrokken wordt bij Reden.

Je kunt deze tabel zelf aanvullen.

8. Vul eventueel tekst in bij Toelichting als je het bericht van de afwijzing wilt personaliseren. Dit veld moet dan wel in het berichtsjabloon voorkomen.
  9. Klik op: Volgende.

Je ziet de inkooprelatie(s) bij wie de offerteaanvraag teruggetrokken wordt.

10. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Offerteaanvragen
  2. Inrichten offerteaanvragen
  3. Inkooprelaties uitnodigen met offerteaanvraag
  4. Offerteaanvraag afhandelen (door inkooprelatie in OutSite)
  5. Offertes handmatig toevoegen aan offerteaanvraag
  6. Accepteren/afwijzen van ontvangen inkoopoffertes
  7. Offerteaanvraag terugtrekken
  8. Offerteaanvraag omzetten naar inkoopofferte

Process

Inkoopofferte

Work area

Ordermanagement