Artikelgroep inrichten voor confrontatie

Voor het confronteren van de ontvangst met de inkoopfactuur in Profit Financieel, richt je de artikelgroep in.

Bij het inrichten van de artikelgroep gaan we er vanuit dat je de financiƫle administratie al hebt ingericht.

Artikelgroep inrichten voor confrontatie ontvangst:

1. Ga naar: Ordermanagement / Item / Groepering / Artikelgroep.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul de code voor de artikelgroep in.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Vink eventueel Bevat voorraadartikelen aan. Hierdoor is het verplicht om de grootboekrekeningen voor de journalisering van de voorraad te selecteren.
  6. Vink Confronteren aan.
  7. Selecteer de verschillende grootboekrekeningen voor de journalisering.

Het draait bij confronteren met name om de Rekening inkoop.

Let op:

Bij het selecteren van de Rekening opbrengst kun je alleen een grootboekrekening selecteren waarbij je in de eigenschappen Btw toestaan op het tabblad Voorkeuren hebt aangevinkt.

8. Klik op: Volgende.
  9. Selecteer nog meer grootboekrekeningen.
  10. Selecteer, als dit is ingericht, ook de grootboekrekeningen voor intercompany.
  11. Klik op: Voltooien.

Direct naar

1. Inrichting Confrontatie Ontvangst
  2. Activeren functionaliteit Confrontatie
  3. Autoriseren Confrontatie
  4. Integratiesoorten inrichten
  5. Artikelgroep met voorraad inrichten voor confrontatie
  6. Artikelgroep zonder voorraad inrichten voor confrontatie
  7. Confrontatieverschil instellen
  8. Boekingslay-out inkoopboek voor confrontatie

Process

Confrontatie

Work area

Ordermanagement