Boekingslay-out inkoopboek voor confrontatie

In de boekingslay-out stel je in of en hoe de confrontatie functionaliteit start vanuit de inkoopboeking, als je de ontvangst confronteert vanuit het inkoopdagboek in Profit Financieel.

De instelling van de boekingslay-out staat standaard op Vraag stellen. Dit is de meest gebruiksvriendelijke instelling, zodat je bij het boeken per factuur kunt kiezen of je wel of niet wilt confronteren. Bijvoorbeeld bij het boeken van niet-ordermanagement facturen, zoals kosten, heb je dan de mogelijkheid om deze niet te confronteren.

Je wijzigt deze instelling alleen als de confrontatie functionaliteit altijd automatisch moet starten (voor confronteren via Profit Financieel) of juist nooit moet starten (voor confronteren via ordermanagement).

Boekingslay-out inkoopboeking instellen voor confrontatie:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Selecteer de boekingslay-out voor inkoopboekingen. Bijvoorbeeld Financiƫle mutaties (Inkoopboeking).
  3. Klik op de actie: KopiĆ«ren.
  4. Vul de omschrijving in.
  5. Klik op: Voltooien.
  6. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  7. Selecteer een waarde bij Confrontatie:
    • Selecteer Altijd confronteren als je altijd confronteert via Profit Financieel en het gaat altijd om inkoopfacturen (en niet om kosten).
    • Selecteer Nooit confronteren (in Financieel) als je altijd confronteert via Profit Ordermanagement.
    • Voorselectie ontvangst tonen stel je in als je bij het boeken direct op inkooprelatie wilt selecteren.
    • Vraag stellen stel je in als je sommige facturen (voor kosten) wel en andere niet in Profit Financieel wilt confronteren.
  8. Klik op: OK.

Koppel de boekingslay-out aan het inkoopdagboek:

Zorg ervoor dat je de boekingslay-out hebt gekoppeld aan het inkoopdagboek, met name als je een nieuwe boekingslay-out hebt toegevoegd of gekopieerd.

1. Ga naar: Financieel / Grootboek / Dagboek.
  2. Open de eigenschappen van het inkoopdagboek.
  3. Ga naar het tabblad: Lay-out.
  4. Selecteer de boekingslay-out bij Boeken.
  5. Klik op: OK.

Direct naar

1. Inrichting Confrontatie Ontvangst
  2. Activeren functionaliteit Confrontatie
  3. Autoriseren Confrontatie
  4. Integratiesoorten inrichten
  5. Artikelgroep met voorraad inrichten voor confrontatie
  6. Artikelgroep zonder voorraad inrichten voor confrontatie
  7. Confrontatieverschil instellen
  8. Boekingslay-out inkoopboek voor confrontatie

Process

Confrontatie

Work area

Ordermanagement