Direct nog een inkooporder toevoegen

In de boekingslay-out kun je instellen of je direct een nieuwe inkooporder wilt toevoegen na het voltooien van een inkooporder. Je kunt dit instellen voor alle inkoopordertypes.

Je hebt de volgende keuzes:

• Direct nieuwe invoer: hiermee kun je direct een nieuwe boeking uitvoeren zonder dat je weer op Nieuw hoeft te klikken.
  • Terug naar weergave: hiermee keer je terug naar de weergave waarna je met een andere stap in het proces kunt vervolgen.
  • Terug naar selectie: hierbij blijf je in het boekingsscherm en moet je via de acties kiezen of je een nieuwe boeking wilt toevoegen of een bestaande boeking wilt raadplegen.

Let op:

Het direct toevoegen van een nieuwe inkooporder kun je instellen voor de basisorder, inkooporder, ontvangst, en de inkoopfactuur. In deze beschrijving kun je voor inkooporder ook basisorder, ontvangst of factuur lezen.

Direct nog een inkooporder toevoegen instellen:

1. Ga naar: Algemeen / Beheer / Boekingslay-out.
  2. Open de eigenschappen van de boekingslay-out voor de (basis)order, ontvangst of inkoopfactuur.
  3. Ga naar het tabblad: Algemene instellingen.
  4. Ga naar het tabblad: Instellingen 2.
  5. Selecteer een waarde bij: Vervolg na voltooien.
  6. Klik op: OK.

Direct naar

1. Boekingslay-out instellingen inkoop
  2. Afwijkend magazijn in inkoopproces
  3. Instellen inkooporders altijd blokkeren
  4. Waarschuwing bij inkooprelatie instellen
  5. Instelling inkooporder afdrukken
  6. Alleen items gekoppelde inkooprelatie in inkooporder
  7. Instellen inkooporder in dossier plaatsen
  8. Instellen ordernummer inkoop handmatig vullen
  9. Direct nieuwe inkooporder toevoegen
  10. Instellen controleren kredietlimiet
  11. Instellen controle minimum en maximum inkooporderbedrag

Process

Boekingslay-out

Work area

Ordermanagement