Verkooporder bij meerdere magazijnen toevoegen

Als je met meerdere magazijnen werkt en een artikel in meerdere magazijnen kan zijn opgeslagen, wil je zien in welk magazijn je genoeg voorraad hebt voor een orderregel. Ook wil je in de verkooporder in de regel kunnen afwijken van het magazijn dat in de kop (voorkeurmagazijn van de in-/verkooprelatie) staat ingesteld.

Je moet hiervoor meerdere magazijnen ingericht hebben, en afwijkend magazijn in de regel selecteren hebben toegestaan, als je deze procedure wilt uitvoeren.

In de verkooporder wordt in eerste instantie alleen naar de voorraad van het te verkopen artikel in het magazijn in de kop van de boekingslay-out gekeken. Als gevolg hiervan kun je een melding krijgen dat er niet genoeg voorraad is terwijl er in een ander magazijn wel genoeg voorraad is.

Je kunt alleen magazijntoewijzing aan hebben staan of ook Magazijntoewijzing in ordertraject. Alleen in het tweede geval kun je het magazijn in de regel ook aanpassen. Ook moet je magazijnen dan toewijzen aan alle artikelen! Een orderregel voor een artikel zonder magazijntoewijzing is dan niet meer toegestaan.

Je kunt het afwijkend magazijn in de regel ook importeren. Dit geldt voor alle ordermanagement imports van inkooporder tot pakbon, uitgezonderd de factuur. Het afwijkende magazijn in de regel is alleen toegestaan voor voorraadhoudende artikelen/samenstellingen en aan de verkoopkant voor explosiesamenstellingen. Ook via de UpdateConnectoren kun je het afwijkende magazijn in de regel importeren.

Let op:

Het magazijn is in de regel van de verkooporder niet meer te wijzigen als de order eenmaal is voltooid.

Voeg de verkooporder met afwijkend magazijn in de regel toe:

 1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
 2. Klik op: Nieuw
 3. Selecteer, indien nodig, de boekingslay-out die je zojuist hebt aangepast.
 4. Selecteer de verkooprelatie.

 5. Voeg een regel toe met een artikel. Je ziet in eerste instantie in de staart van de boekingslay-out in tabblad Magazijnvoorraad de voorraad op het magazijn in de kop.
 6. Raadpleeg tabblad Totale voorraad om te zien of er elders nog voorraad ligt.
 7. Wijzig het magazijn in de regel; in de staart zie je vervolgens in tabblad Magazijnvoorraad de voorraad in het magazijn dat je selecteert.

 8. Voeg nog een verkooporderregel toe. Per verkooporderregel kun je een ander magazijn instellen.
 9. Voltooi de order.

Bij een voorraadtekort kun je, in plaats van dat je nu gaat inkopen via het bestelvoorstel, ook voorraad verplaatsen vanuit een ander magazijn met behulp van een Verplaatsingsvoorstel.

Zie ook:

Direct naar

 1. Verkooporder toevoegen
 2. Verkooporder handmatig toevoegen
 3. Snel verkooporder toevoegen via overnemen regels
 4. Snel basisorder overnemen naar verkooporder
 5. Snel order toevoegen vanuit verkoopbasisorder
 6. Verkooporder overnemen uit offerte
 7. Verkooporder bij meerdere magazijnen toevoegen
 8. Verkooporder toevoegen bij assortimentscontrole
 9. Prijs in regel handmatig wijzigen
 10. Verkooporder toevoegen met Prijsafspraak
 11. Verkooporders importeren