Basisorder overnemen vanuit verkooporder

Vanuit een order kun je een basisorder overnemen. De gegevens van de geselecteerde basisorder worden dan overgenomen naar de verkooporder.

Je kunt een basisorder overnemen die speciaal voor een verkooprelatie is toegevoegd of je kunt een basisorder overnemen waarin geen verkooprelatie is toegevoegd.
Als alternatief kun je ook orderregels uit de basisorder of een andere order overnemen.

Basisorder overnemen vanuit order:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoopproces / Verkooporder.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Selecteer eventueel de boekingslay-out als er meerdere boekingslay-outs aanwezig zijn.

Je ziet nu de boekingslay-out.

4. Vul het Ordernummer in als je geen gebruik maakt van autonummering.
  5. Selecteer een waarde bij Verkooprelatie.
  6. Selecteer bij Bijbehorende basisorder de basisorder die je wilt overnemen. Je ziet alleen de basisorders die van toepassing zijn.
  7. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Verkooporder toevoegen
  2. Verkooporder handmatig toevoegen
  3. Snel verkooporder toevoegen via overnemen regels
  4. Snel basisorder overnemen naar verkooporder
  5. Snel order toevoegen vanuit verkoopbasisorder
  6. Verkooporder overnemen uit offerte
  7. Verkooporder bij meerdere magazijnen toevoegen
  8. Verkooporder toevoegen bij assortimentscontrole
  9. Prijs in regel handmatig wijzigen
  10. Verkooporder toevoegen met Prijsafspraak
  11. Verkooporders importeren