Kortingsgroep (verkoop)

In een kortingsgroep kun je kortingen en actiekortingen toevoegen. Een kortingsgroep koppel je vervolgens aan één of meerdere verkooprelaties.

Inhoud

Beschrijving

In de niveaustructuur voor de kortingen heeft de kortingsgroep de vijfde prioriteit. Dit betekent dat als er kortingen zijn vastgelegd op een hoger niveau, bijvoorbeeld een korting bij een verkooprelatie, dat deze korting voorrang heeft op de kortingsgroep.

Je kunt kortingsgroepen toevoegen via de wizard, waarbij je alle velden kunt instellen. Of je voegt de kortingsgroepen toe via de boekingslay-out van Profit. Daar heb je een overzicht van de bestaande kortingsgroepen en kun je snel en eenvoudig bestaande kortingsgroepen wijzigen of nieuwe kortingsgroepen toevoegen.

Kortingsgroep (verkoop) toevoegen

Bij het toevoegen van een kortingsgroep geef je de begindatum en de valuta in voor de kortingsgroep.

Als je je prijsbeleid niet op artikelgroepen kunt baseren omdat je een korting op artikelen uit verschillende artikelgroepen wilt toevoegen, kun je gebruik maken van prijsgroepen.

Kortingsgroep toevoegen:

1. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Prijs/korting / Kortingsgroep
    • Ordermanagement / Inkoop / Prijs/Korting / Kortingsgroep.
  2. Klik op: Nieuw
  3. Vul bij Kortingsgroep een code in.
  4. Vul een duidelijke Omschrijving in voor de kortingsgroep.
  5. Wijzig eventueel bij Begindatum de datum per wanneer de groep moet gelden.
  6. Klik op: Voltooien
  7. Open de eigenschappen van de kortingsgroep.
  8. Ga naar het tabblad: Kortingen.
  9. Klik op: Nieuw.
  10. Selecteer Itemcode, Artikelgroep of Prijsgroep.
  11. Klik op: Volgende.

In deze boekingslay-out kun je een filter instellen, bijvoorbeeld voor verkooprelatie of itemcode. Alle regels die je toevoegt gelden dan voor dat filter.

12. Selecteer de Itemcode, Artikelgroep of Prijsgroep waarvoor de korting van toepassing is.
  13. Vul een % Korting in.
  14. Vul Begindatum in.
  15. Klik op: Voltooien
  16. Klik op: Opslaan en sluiten.

Koppel verkooprelaties aan de kortingsgroep:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Verkooprelatie.
  2. Open de eigenschappen van de verkooprelatie.
  3. Ga naar het tabblad: Prijs/korting.
  4. Selecteer een waarde bij Kortingsgroep.
  5. Klik op: Opslaan en sluiten
  6. Herhaal deze procedure voor de andere verkooprelaties.
Kortingsgroep (verkoop) onderhouden

Je kunt kortingsgroepen onderhouden via een boekingslay-out. Je hebt dan het overzicht over (een selectie van) alle huidige kortingsgroepen en je kunt direct een nieuwe kortingsgroep toevoegen. Je kunt hier ook meerdere (basis)kortingen toevoegen vanuit één scherm, de boekingslay-out.

Kortingsgroep toevoegen/wijzigen via boekingslay-out:

1. Ga naar: Ordermanagement / Verkoop / Prijs/korting / Kortingsgroep.
  2. Ga naar:
    • Ordermanagement / Verkoop / Prijs/korting / Kortingsgroep
    • Ordermanagement / Inkoop / Prijs/Korting / Kortingsgroep.
  3. Klik op de actie: Onderhouden.
  4. Vul eventueel een selectie in.
  5. Klik op: Selecteren.

Je ziet de huidige kortingsgroepen van de artikelen die voldoen aan de selectie. In de kolommen met de toevoeging 'HK' zie je de gegevens van de huidige kortingsgroepen. In de kolommen met de toevoeging 'NK' leg je nieuwe kortingsgroepen vast.

6. Voeg in de kolom Percentage (NK) de nieuwe korting als percentage toe of in de kolom Bedrag (NK) als bedrag.
  7. Wijzig eventueel in de kolom Begindatum NK de ingangsdatum.
  8. Vul in de kolom Einddatum NK eventueel de einddatum in van de nieuwe korting.
  9. Vink eventueel de kolom Staffelkorting NK aan als de nieuwe korting een staffelkorting is.
    • Klik op Tab of Enter tot je in de volgende regel bent.
    • Je ziet nu een boekingslay-out voor het toevoegen van de staffels.
    • Voeg de staffel toe.
    • Klik op: Opslaan en sluiten.

Let op:

Raadpleeg eventueel de historie van een korting door de regel te selecteren en daarna op de actie Historie te klikken. Raadpleeg/wijzig eventueel de staffels van een staffelkorting door de betreffende regel te selecteren en daarna op de actie Staffel te klikken.

10. Klik op: Opslaan en sluiten.