Magazijnlocaties toevoegen

Magazijnlocaties gebruik je om binnen het magazijn aan te geven waar artikelen liggen, bijvoorbeeld om artikelen makkelijker te kunnen picken. Locaties zijn altijd gekoppeld aan een magazijn. De combinatie magazijn-locatie maakt een locatie uniek.

Per magazijn wordt één standaard locatie meegeleverd.

Je moet de activering Voorraad bijhouden op magazijnlocaties eerst ingeschakeld hebben, voor je het kunt gebruiken.

Je legt locaties apart vast. Een locatie koppel je dan aan een magazijn in de magazijneigenschappen. Ook kun je een locatie toevoegen en die dan direct aan alle magazijnen toevoegen. Dit kan handig zijn als je in alle magazijnen dezelfde methode gebruikt.

Je kunt magazijnlocaties ook importeren via Ordermanagement / Beheer / Import voorraad / Magazijnlocatie.

Magazijnlocaties toevoegen:

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Locatie.
  2.  Klik op: Nieuw
  3. Vul een logische code in voor de locatie en vul de omschrijving.
  4. Selecteer eventueel het Type barcode.
  5. Vul bij Barcode de barcodegegevens in.
  6. Vink eventueel de optie Aanmaken voor alle magazijnen aan als je alle magazijnen volgens dezelfde methodiek met dezelfde locaties wilt vullen. Als je deze optie niet aanvinkt, kun je in een later stadium via de magazijneigenschappen alsnog deze locatie in het magazijn toevoegen.
  7. Klik op: Voltooien.

Magazijnlocatie handmatig selecteren bij een magazijn:

Bij het raadplegen van een magazijn kun je nieuwe locaties selecteren en het voorraadoverzicht van het magazijn bekijken.

1. Ga naar: Ordermanagement / Voorraad / Magazijn.
  2. Open de eigenschappen van het magazijn.
  3. Ga naar het tabblad: Magazijnlocaties.
  4. Klik op: Nieuw
  5. Vul de velden in.
  6. Selecteer bij Locatie de locatie uit de locatietabel.
  7. Klik op: Voltooien

Direct naar

1. Inrichting voorraad
  2. Voorraad activeren
  3. Integratiesoort
  4. Artikelgroep
  5. Magazijnlocaties toevoegen
  6. Locaties collectief verwijderen
  7. Artikeldimensies
  8. Meerdere magazijnen
  9. Meer administraties waarvan een met voorraad
  10. Voorraad in meerdere voorraadadministraties
  11. CBS-aangifte
  12. Inventarisatie inrichten
  13. Barcodescanner inrichten