Persoonlijke gegevens op de AFAS Klantportal

Je kunt de eigen gegevens controleren en wijzigen via de AFAS Klantportal.

Als je de account helemaal wilt verwijderen, moet je contact opnemen met de beheerder in de organisatie.

Inhoud

Persoonlijke gegevens klantportal wijzigen

Je beheert je eigen gegevens via de AFAS Klantportal. Hierbij kun je ook vastleggen welke digitale nieuwsbrieven je wilt ontvangen. Ook kun je je e-mailadres wijzigen.

Persoonlijke gegevens beheren:

1. Log in op de AFAS Klantportal.
  2. Klik op je naam en dan op Persoonlijke gegevens.

Str_Klantportal menu

Je persoonlijke gegevens worden getoond.

3. Klik op: Aanpassen.

Str_Persoonlijke gegevens klantportal wijzigen

Via Sociale login koppel je je AFAS-account met een social media-account, zoals een Facebook-account. Als je dan ingelogd bent op Facebook, kun je automatisch inloggen op de AFAS Klantportal (zonder gebruikersnaam en wachtwoord).

4. Vul de velden in.
  5. Vink de nieuwsbrieven aan die je wilt ontvangen.
  6. Klik op: Aanpassen.

Wachtwoord Klantportal aanvragen of wijzigen

Nadat de beheerder je gegevens heeft vastgelegd, krijg je een e-mailbericht voor het vastleggen van je wachtwoord.

Wachtwoord aanvragen:

1. Open het e-mailbericht.
  2. Klik op: de hyperlink om je wachtwoord in te stellen.

De AFAS Klantportal wordt geopend.

3. Vul het nieuwe wachtwoord in en bevestig dit.

Str_Wachtwoord klantportal wijzigen

Je ziet direct of je een sterk wachtwoord hebt ingevuld, dat moeilijk te achterhalen is door iemand anders. Een sterk wachtwoord heeft een minimale lengte van acht tekens, en bevat geen (deel van) de gebruikersnaam of het e-mailadres van de gebruiker. Bijvoorbeeld: de gebruiker Martin Sommer mag niet het wachtwoord $omm1234Q gebruiken. Een sterk wachtwoord bevat minimaal één teken uit drie van de vier groepen: Hoofdletters (A-Z), kleine letters (a-z), cijfers (0-9) en vreemde tekens (zoals ! @ # $ %).

4. Klik op: Aanpassen.

Je nieuwe wachtwoord geldt vanaf de volgende keer dat je je aanmeldt op de klantportal.

Wachtwoord wijzigen :

Let op:

Gebruik deze procedure ook als je je wachtwoord vergeten bent.

1. Ga naar: de AFAS Klantportal.

Je ontvangt een e-mail met instructies, zoals hierboven beschreven.

Direct naar

1. AFAS Klantportal
  2. In- en uitloggen op de klantportal
  3. Eigen gegevens beheren
  4. Cursus boeken bij AFAS
  5. Beheerder Klantportal
  6. De organisatie
  7. AFAS Consultancy
  8. Contactpersonen
  9. Releasenotes bij een Versie raadplegen
  10. AFAS Support Center
  11. AFAS Status raadplegen
  12. Certificeringen

Process

AFAS